Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 feb 2010 - Anul XV, nr. 25 (4316)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

SUA ar putea trimite un alt astronaut american pe Lună

Barack Obama, preşedintele Statelor Unite, va anunţa astăzi o altă misiune de aselenizare, pentru care NASA va primi fonduri suplimentare de şase miliarde de dolari pentru următorii cinci ani, informează Sky News.
Decizia urmează să fie anunţată în momentul comunicării bugetului planificat pentru 2011, urmând recomandările unei comisii independente, care a fost înfiinţată pentru a asigura viitorul zborului spaţial.
Se aşteaptă ca pentru susţinerea acestei direcţii, NASA să primească fonduri suplimentare de şase miliarde de dolari pentru următorii cinci ani. Obiectivele proiectate se referă la dezvoltarea unei flote spaţiale comerciale, planificarea de zboruri regulate către Lună şi înfiinţarea unei baze permanente acolo până la sfârşitul deceniului.
Programul "Constellation" de zbor spaţial a fost iniţiat de fostul preşedinte George W. Bush şi a absorbit până în prezent fonduri de 9,1 miliarde de dolari. Deşi în perioada crizei au fost operate numeroase reduceri de costuri în cadrul acestui program, măsurile au supărat comunităţile din unele state, ca Houston din Texas, care depind de industria spaţială.
Vineri, 29 ianuarie, preşedintele Obama a adus un omagiu astronauţilor care şi-au pierdut viaţa în misiunile Apollo 1, Challenger şi Columbia.
"Le plângem moartea, celebrându-le în acelaşi timp spiritul de descoperire. Fie ca sacrificiul lor să ne inspire în timp ce continuăm munca naţiunii noastre de a explora universul", a spus Obama.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului SUA ar putea trimite un alt astronaut american pe Lună.
 Vizualizări articol: 437 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
SUA ar putea trimite un alt astronaut american pe Lună5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei