Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 oct 2009 - Anul XIV, nr. 247 (4233)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sondaj

78% dintre studenţii români petrec zilnic cel puţin trei ore în faţa computerului

Mai mult de trei sferturi dintre studenţii din România, respectiv 78%, petrec zilnic cel puţin trei ore în faţa calculatorului, iar o treime până la şase ore, reiese dintr-un studiu realizat pentru Intel România de Hermes Advisors în centrele universitare din Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca.
Internetul este folosit de 72% dintre respondenţi ca sursă suplimentară de studiu, mediul virtual fiind cea mai utilizată metodă de aflare a informaţiilor necesare pentru îndeplinirea obligaţiilor de student, se arată în studiu.
Doar 22% preferă să folosească biblioteca, iar 6% utilizează presa scrisă sau alte metode de informare.
Cea mai preferată activitate a studenţilor, când accesează internetul, este comunicarea online, 65% dintre aceştia folosind acest mediu ca mijloc de comunicare, în alte scopuri decât cele profesionale.
Comunicarea online, prin intermediul diferitelor servicii, cum ar fi e-mail, mesaje instant, bloguri sau reţele sociale, reprezintă activităţile preferate ale studenţilor când vor să se relaxeze, indicând o tendinţă clară a modului în care tinerii români îşi petrec timpul liber pe internet.
Accesarea conţinutului online are loc de cele mai multe ori de acasă, respectiv de 93% dintre respondenţi. Un procent foarte mic, de numai 2% dintre studenţii români, accesează conţinutul online folosind computerele din sălile facultăţilor.
"Studiul arată că timpul petrecut în mediul online ar trebui valorificat în mai mare măsură pentru scopuri educaţionale de formare sau dezvoltare profesională, iar universităţile s-ar situa în avantaj dacă ar putea dezvolta şi oferi cât mai multe astfel de oportunităţi studenţilor", a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Thomas Osburg, corporate affairs director pentru Intel Europa.
În raport se arată că, dintre studenţii români, 95% au avut prima interacţiune cu PC-ul înainte de 14 ani. Jumătate din cei investigaţi au utilizat PC-ul prima oară acasă, iar 40% în timpul orelor de scoală generală. Totodată, 1% au interacţionat prima dată cu computerul în liceu, iar 9% au lucrat prima dată cu un astfel de echipament în alte locaţii decât acasă sau la scoală.
"Este clar că în prezenţa unui computer procesul de învăţare este îmbunătăţit atât în orele de curs, cât şi în afara lor. Studenţii români urmează tendinţa din Europa în care computerul este considerat un mijloc de dezvoltare a unor abilităţi noi şi de încurajare a formării de reţele utile", a spus Osburg.
În România, 98% dintre studenţi au acasă cel puţin un PC, 35% deţin două calculatoare, 14% dintre cei chestionaţi au mai mult de trei PC-uri, iar doar 1% nu deţin astfel de echipament. De asemenea, 94% dintre studenţii intervievaţi au afirmat că au o conexiune la internet în locuinţa stabilă.
Potrivit studiului, 55% dintre studenţii români folosesc acasă un desktop, iar 45% sisteme mobile. Totuşi, 88% dintre aceştia au afirmat că, dacă ar fi în situaţia achiziţionării unui PC, ar opta pentru un notebook.
Studiul a fost realizat pentru reprezentanţa locală a producătorului american de procesoare Intel în perioada 1-15 octombrie pe un eşantion de 150 de studenţi din anii I-III din Universitate Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara şi din Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, metoda folosită fiind chestionarul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 78% dintre studenţii români petrec zilnic cel puţin trei ore în faţa computerului.
 Vizualizări articol: 560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
78% dintre studenţii români petrec zilnic cel puţin trei ore în faţa computerului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei