Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 aug 2009 - Anul XIV, nr. 189 (4175)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cinci diferende conciliabile într-o relaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De multe ori, partenerii din cuplurile longevive au puţine lucruri în comun, prin urmare, nu e nevoie ca identitatea dumneavoastră să se confunde cu cea a iubitului ca să trăiţi fericiţi până la adânci bătrâneţi.

Fără îndoială, este foarte drăguţ şi plăcut să vă petreceţi serile „citând” replici din serialul preferat al amândurora, să purtaţi discuţii interminabile despre literatură sau să fiţi amândoi fani înfocaţi ai aceleiaşi echipe de fotbal. E bine să ştiţi că multe relaţii care merg de minune au fost clădite tocmai pe diferenţele ce există între personalităţile partenerilor. Când vine vorba de relaţii, totul ţine de un fel de loterie genetică. Aşa cum bine ştim, forţa atracţiei este atât de ciudată şi de sofisticată, încât oricine ar trebui să se bazeze pe propriul instinct când hotărăşte alături de cine vrea să rămână toată viaţa. Prin urmare, nu luaţi în seamă deosebirile superficiale pe care le descoperiţi între dumneavoastră şi partener, pentru că nu sunt atât de importante ca valorile umane pe care le preţuiţi. Iată cinci aspecte în privinţa cărora nu trebuie în mod obligatoriu să vă identificaţi cu iubitul dumneavoastră, diferenţe care nu constituie motive din cauza cărora să vă treacă prin gând să încheiaţi o relaţie.

1. Gusturile muzicale

Dacă în genomul dumneavoastră stă scris că valoarea propriei persoane este direct legată de gusturile muzicale şi că valoarea celor din jur este dată de preferinţele în materie de muzică, atunci diferenţele în acest sens pot fi o piatră de încercare. Oricât de rafinate ar fi gusturile dumneavoastră muzicale, important este să treceţi cu vederea aceste deosebiri. E posibil să descoperiţi cu stupoare că partenerul nici nu a auzit de muzicianul pe care îl consideraţi un geniu sau că pe el îl lasă rece cântecele formaţiei dumneavoastră favorite. Totuşi, nu este cazul să faceţi o tragedie din asta. Spre deosebire de bunătatea sufletească sau de empatie, care sunt înnăscute, cunoştinţele în materie de muzică pot fi cultivate şi împărtăşite. Primul pas spre rezolvarea problemei ar fi să vă puneţi partenerul la curent cu ceea ce dumneavoastră consideraţi a fi muzică de calitate.

2. Preocupările intelectuale

Să spunem că dumneavoastră sunteţi genul de persoană care merge prin anticariate, iar lui îi plac numai lucrurile moderne. Sau că dumneavoastră sunteţi atrasă de operele „greilor” din literatura clasică, în timp ce el se mulţumeşte doar să răsfoiască nişte reviste, şi acelea despre computere sau maşini. Are asta importanţă? Măcar citiţi amândoi câte ceva. E posibil ca dumneavoastră să consideraţi că pasiunea pentru lectură, nivelul de educaţie şi profesia reflectă perfect inteligenţa unei persoane, însă asta nu este adevărat întotdeauna. De fapt, mai ales în ziua de azi, important este cât de multe cunoaşte o persoană în domeniul său de activitate. E de apreciat dacă dumneavoastră vă compuneţi lucrarea de doctorat în cine ştie ce domeniu sofisticat, dar vă pricepeţi un pic şi la zugrăvit sau la alte activităţi utile pentru confortul dumneavoastră, de exemplu. Concluzia: preocupările intelectuale nu spun totul despre calitatea unui om.

3. Preferinţele în materie de prieteni

E adevărat că cine se aseamănă se adună şi că anturajul unei persoane o defineşte. Toţi ştim teoria. Însă, doar pentru că prietenii din facultate ai iubitului dumneavoastră sunt imitaţii „ieftine” ale personajelor haioase din filmul „Spărgătorii de nunţi” sau dacă lui i se par inutile discuţiile interminabile pe care le purtaţi cu cea mai bună prietenă a dumneavoastră, asta nu înseamnă că relaţia voastră nu are sorţi de izbândă. Aţi putea cădea pe gânduri dacă anturajul iubitului e format din persoane din lumea interlopă sau oameni cu cazier, dar, din fericire, aceste situaţii sunt destul de rare.

4. Părerile despre situaţia financiară

Acest aspect este destul de delicat. Este recomandabil să fiţi foarte prudentă şi să vă gândiţi de două ori atunci când vă construiţi un viitor alături de un bărbat care îşi cheltuieşte aiurea tot salariul, fie că e vorba de o persoană care face investiţii inutile sau de un amator de pariuri sportive sau de jocuri de noroc. Dar când „inconvenientele” în acest domeniu sunt nesemnificative, nu vă faceţi probleme. Studiile ştiinţifice au demonstrat în mai multe rânduri că oamenii care obişnuiesc să facă economii sunt atraşi de persoane cheltuitoare şi viceversa. Şi, de fapt, relaţia dintre un cheltuitor şi un econom nu face decât să confirme încă o dată teoria potrivit căreia contrariile se atrag.

5. Gusturile vestimentare

Acest aspect are o rezolvare cât se poate de simplă. Dacă nu vă place sub nici o formă cum se îmbracă iubitul dumneavoastră, începeţi să îi daţi sugestii şi sfaturi vestimentare. Continuaţi „în forţă” şi mergeţi cu partenerul la cumpărături, ajutându-l să îşi pună la punct o garderobă mai pe placul dumneavoastră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci diferende conciliabile într-o relaţie.
 Vizualizări articol: 507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cinci diferende conciliabile într-o relaţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei