Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 iul 2009 - Anul XIV, nr. 175 (4161)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Viaţa amoroasă a americanilor, cel mai puternic afectată de recesiunea economică

Criza economică mondială afectează căsătoriile şi relaţiile amoroase în toată lumea, însă viaţa sentimentală a americanilor pare să fie cea mai afectată de recesiunea actuală, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat la nivel internaţional, informează Reuters.
Aproape 30% dintre americani susţin că recesiunea mondială le-a adus mult stres în viaţă şi le-a afectat sau chiar ruinat căsătoriile/ relaţiile de cuplu, comparativ cu 23% dintre canadieni, 24% dintre francezi, respectiv 12% dintre germani care au declarat acelaşi lucru.
Americanii consideră, de asemenea, că trebuie să muncească zece ani în plus, înainte de a ieşi la pensie, din cauza actualei crize economice. Europenii şi canadienii au indicat o perioadă suplimentară petrecută în câmpul muncii mult mai mică.
"Beneficiul pe termen lung al acestei crize este faptul că oamenii învaţă să îşi reducă cheltuielile, să facă economii şi să îşi creeze rezerve financiare pentru viitor. În mod evident, câteva dintre aceste tendinţe globale trebuie să devină obişnuinţe", a declarat Arkadi Kuhlmann, preşedintele ING Direct USA, care a comandat acest sondaj.
Europenii sunt cei mai preocupaţi de crearea unei rezerve financiare - 53% dintre austrieci şi 43% dintre francezi fiind de părere că înfiinţarea unei rezerve financiare reprezintă un ţel important, comparativ cu doar 35% dintre americani care sunt de această părere.
Acest sondaj online, realizat pe un eşantion de 1.052 de persoane adulte, s-a desfăşurat în Canada, Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia, Spania şi Australia şi a demonstrat că americanii au şi temeri legate de datoriile acumulate în contul cărţilor lor de credit.
Aproape jumătate dintre americani au mărturisit că evită să îşi folosească cărţile de credit pentru a economisi bani, comparativ cu doar 11% dintre germani şi 17% dintre italieni.
Prepararea meselor acasă şi pachetele cu mâncare aduse la locul de muncă reprezintă alte modalităţi de economisire foarte populare printre americani şi canadieni, spre deosebire de italieni, care au optat într-un procent mic (20%) pentru această metodă.
Americanii şi britanicii împărtăşesc, însă, aceeaşi pasiune pentru automobile. Atunci când au fost rugaţi să numească ultimul lucru pe care ar fi dispuşi să îl sacrifice pentru a face economie, 30% dintre americani şi acelaşi procedent dintre britanici au indicat automobilul personal, comparativ cu 14% dintre italieni şi 18% dintre spanioli.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Viaţa amoroasă a americanilor, cel mai puternic afectată de recesiunea economică.
 Vizualizări articol: 424 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Viaţa amoroasă a americanilor, cel mai puternic afectată de recesiunea economică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei