Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iun 2009 - Anul XIV, nr. 128 (4114)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ştiinţa a confirmat egalitatea dintre cele două sexe

Cercetătorii britanici au analizat o serie de studii recente, încercând să demonstreze ştiinţific supremaţia unuia dintre sexe asupra celuilalt, dar au ajuns la concluzia că domeniile în care excelează femeile şi bărbaţii sunt repartizate în mod egal, relatează mirror.co.uk.
Un studiu recent a relevat faptul că şi bărbaţii care urmează să devină tătici se îngraşă, în medie, cu 6,35 kilograme, în perioada în care partenerele lor de viaţă sunt însărcinate, spulberând astfel mitul potrivit căruia doar organismul femeilor suferă modificări în această perioadă.
Un alt studiu recent a demonstrat că şi bărbaţii au un ceas biologic intern, care începe să bată după ce bărbaţii trec de vârsta de 30 de ani.
Inspiraţi de aceste descoperiri recente, specialiştii britanici au analizat mai multe studii pentru a determina domeniile bune şi mai puţin bune ale celor două sexe.

Conducerea automobilului - Femeile şofează, într-adevăr, mai prost decât bărbaţii. Un studiu asistat de computer, realizat de Universitatea din Londra, a relevat faptul că femeile au nevoie de anumite repere pentru a se orienta în trafic şi sunt mai lente în privinţa timpului de orientare în spaţiu. Câştigători - bărbaţii.

Reparaţiile auto - Deşi bărbaţii sunt şoferi mai buni, femeile sunt mai puţin predispuse să se enerveze, deoarece sunt mai bune la operaţiunile de bază pentru întreţinerea automobilului. Ele nu obişnuiesc să conducă având cauciucurile cu presiune scăzută şi sunt mai bune atunci când trebuie să îşi amintească faptul că trebuie să pună antigel în motor. Bărbaţii sunt mai predispuşi decât femeile să rupă ştergătoarele de parbriz atunci când trebuie să le înlocuiască şi să umple motorul cu fluide dincolo de limita necesară, când schimbă uleiul de motor, potrivit unui studiu realizat de compania Castrol. Câştigătoare - femeile.

Infidelitatea - De-a lungul timpului, în privinţa infidelităţii, ambele sexe au pretins că se află în avantaj. Însă un studiu, realizat de Virginia Commonwealth University, a relevat faptul că 94% dintre bărbaţi se gândesc la o aventură în momentul în care partenerele lor de viaţă urmează să plece singure într-o călătorie, comparativ cu 80% dintre femei. Câştigători - bărbaţii.

Dietele - Deşi dietele au devenit în ultimele decenii o adevărată obsesie pentru femei, bărbaţii au fost declaraţi mai buni decât femeile la acest capitol. Un studiu efectuat la începutul acestui an de Brookhaven National Laboratory din New York a descoperit că femeile "se luptă" mult mai mult cu ele însele pentru a evita să mănânce în exces atunci când le este foame, iar bărbaţii sunt mai buni când trebuie să îşi suprime apetitul. Câştigători - bărbaţii.

La serviciu - Mediul profesional a reprezentat întotdeauna un adevărat "câmp de bătălie" între cele două sexe. Femeile sunt superioare în privinţa lucrului în echipă şi în încheierea negocierilor, potrivit unui studiu realizat de Rolf Muemmerli şi colegii săi de la Universităţile din Edinburgh şi Lausanne. Bărbaţii sunt mai buni la capitolele "uneltiri", "înjunghiere pe la spate" şi "trădare". Câştigătoare - femeile.

Protecţia faţă de infecţii - Bărbaţii au fost de-a lungul timpului de multe ori acuzaţi că devin prea dramatici când suferă din cauza răcelii sau a gripei, dar, înainte ca femeile să îi acuze că suferă de "gripă bărbătească", ele ar trebui să ţină cont de faptul că sistemul imunitar al bărbaţilor este mai puţin competitiv faţă de al lor. Un studiu canadian, publicat în această lună, a demonstrat faptul că hormonul sexual feminin - estrogen - oferă sistemului imunitar feminin o protecţie suplimentară, care le ajută să învingă mai uşor diverse tipuri de infecţii. Câştigătoare - femeile.

Operaţiunile individuale de asamblare (D.I.Y. - Do It Yourself) - Operaţiunile de asamblare, realizate individual, au reprezentat întotdeauna un motiv de dispută între cele două sexe. Contrar opiniei generale, femeile se descurcă mai bine decât bărbaţii în această privinţă, potrivit unui studiu realizat de concernul suedez Ikea. Acest concern a ajuns la concluzia că femeile abordează aceste operaţiuni cu mult calm şi urmează instrucţiunile de asamblare de la cap la coadă. Bărbaţii, în schimb, în general nu citesc instrucţiunile de utilizare şi încearcă de cele mai multe ori să se laude cu aptitudinile lor tehnice. Câştigătoare - femeile.

Cumpărăturile - Nu este nici o surpriză, femeile sunt mai bune la acest capitol decât bărbaţii. Cercetătorii de la Universitatea din California au demonstrat faptul că femeile excelează atunci când trebuie să se orienteze într-un magazin. Ele sunt capabile să localizeze produsele şi să îşi amintească cu multă precizie locul în care sunt amplasate raioanele de fructe, legume şi alte produse alimentare. Cercetătorii susţin că această capacitate a femeilor datează de pe vremea omului cavernelor, când bărbaţii plecau la vânătoare, iar femeile rămâneau acasă, ocupându-se de culesul fructelor din împrejurimi. Ele trebuiau să reţină locul în care se aflau cele mai bune fructe şi din acest motiv sunt capabile şi în zilele noastre să ştie unde se găsesc toate alimentele. Câştigătoare - femeile.

Sarcinile multiple - Acest capitol a fost considerat întotdeauna unul dintre punctele forte ale femeilor, în bătălia sexelor. În 2007, însă, un studiu internaţional a spulberat mitul care susţinea superioritatea femeilor în privinţa sarcinilor multiple, care pretindea că bărbaţii pot să se concentreze doar asupra unei sarcini de lucru. Studiul realizat de Right Guard a relevat faptul că bărbaţii realizează, în medie, 13,4 sarcini, reuşind să ţină pasul cu activităţile simultane ale partenerelor lor de viaţă, executând tot felul de sarcini, de la curăţenie la şofat şi de la supravegherea copiilor la realizarea sarcinilor de serviciu. Câştigători - bărbaţii.

Bancurile şi glumele - Într-un sondaj realizat în 2003, 98% dintre bărbaţi şi 68% dintre femeile participante la acest sondaj au declarat că bărbaţii sunt mai buni atunci când vine vorba de a spune bancuri. Câştigători - bărbaţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ştiinţa a confirmat egalitatea dintre cele două sexe.
 Vizualizări articol: 542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ştiinţa a confirmat egalitatea dintre cele două sexe5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei