Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 apr 2009 - Anul XIV, nr. 82 (4068)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Relaţiile clandestine, periclitate de noile tehnologii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În epoca mailurilor, a sms-urilor sau a conturilor online, domnii şi doamnele cu gustul aventurii nu îşi mai pot permite luxul de a avea un o amantă sau un amant stabil din cauza multiplelor măsuri de precauţie cu care ar trebui să îşi bată capul, singura lor scăpare rămânând aventurile de o noapte.

Tehnologiile avansate ale acestui secol distrug încet dar sigur relaţiile extraconjugale. Fenomenul a fost deja constatat la nivel mondial.

Principalul motiv ar fi faptul că oricine ar îndrăzni "să calce pe bec" va fi inevitabil descoperit la un moment dat, din cauza "urmelor" electronice ale aventurilor sale. Populare rămân în continuare aventurile de o noapte, pericolul ameninţând relaţiile extraconjugale de lungă durată. Cel mai temut duşman al amanţilor "de cursă lungă" rămâne în mod categoric tehnologia. Internetul, telefonia mobilă, camerele de supraveghere, sistemele de poziţionare globală şi chiar şi cardurile de credit anulează orice drept la intimitate, chiar şi în dormitor. În aceste condiţii, la cea mai mică bănuială, adunarea probelor infidelităţii devine un joc de copii.

 

Adio infidelitate

O practică milenară, care a inspirat poeţi şi scriitori, a provocat tragedii, a declanşat războaie şi a determinat evoluţia tehnicilor individuale de logistică şi planificare, se află acum în cădere liberă. Cei care au simţit primii pe pielea lor această involuţie au fost ultimii soldaţii din Irak, care au revenit acasă. Când şi-au deschis calculatorul, mulţi dintre soldaţi au aflat din vreun fişier rătăcit în calculator, că în timp ce luptau pentru ţara lor pe frontul irakian, partenerele lor de viaţă nu s-au plictisit. " Pentru a trăi în epoca noastră, trebuie să folosim zeci de gadgeturi electronice, al căror mod de funcţionare nu îl înţelegem în întregime. Lăsăm urme peste tot şi pare din ce în ce mai greu să păstrăm secrete şi să ne minţim reciproc", a observat Nick Harding, jurnalist la cotidianul The Independent. Uimitor este faptul că la început noile tehnici de comunicare păreau să favorizeze întâlnirile şi relaţiile interzise. Celularele au luat locul telefoanelor fixe, emailurile şi sms-urile răutăcioase scrise colegului de la biroul din faţă au devenit ceva normal, iar abrevierile textelor au devenit un limbaj. Nimeni nu pare să mai vorbească faţă în faţă, niciodată nu a fost aşa de greu să te "întâlneşti" cu cineva.

 

Tehnica, bat-o vina!

Potrivit unui studiu al London School of Economics, un sfert dintre mesajele expediat cu telefonul mobil conţin referi sexuale explicite şi o persoană din şase obişnuieşte să filtreze cu partenerul său prin intermediul celularului. În plus, răspândirea calculatoarelor în locuinţe a provocat alte probleme, graţie unor programe populare care au drept obiectiv regăsirea vechilor prieteni, cum ar fi de exemplu "Friends Reunited". Lansat în 1999, site-ul are deja peste 15 milioane de abonaţi, dornici să îşi regăsească o colegă mai veche de şcoală sau de facultate, pentru care aveau o simpatie aparte, pentru a pune în sfârşit în practică această fantezie secretă.

Portarul naţionalei Angliei, David James, a divorţat după 13 ani de căsnicie, tocmai pentru că şi-a găsit o fostă prietenă pe "Friends Reunited".

În opinia specialistului în comunicare Ian Pearson, în câţiva ani, tehnologia ne va permite să trimitem un sms unei persoane pe care am pus ochii într-un bar doar îndreptând celularul spre telefonul acesteia, iar numărul siteurilor matrimoniale va creşte văzând cu ochii. Însă nimeni dintre persoanele care au o relaţie stabilă nu va putea profita, fără a rămâne nepedepsit.

 

La vremuri noi, tehnici noi

Controlul mesajelor, a apelurilor realizate sau primite pe un telefon mobil uitat în hol este deja floare la ureche, la fel ca şi descoperirea site-urilor vizitate, a mailurilor primite şi expediate. Conturile bancare, care pot fi verificate online, dezvăluite cu exactitate magazinele unde au fost efectuate plăţile sau restaurantele unde s-au desfăşurat cinele romantice. Însă toate acestea sunt pentru amatori. Acum sunt disponibile pe piaţă accesorii pe care nici măcar Mister "Q" nu ar fi reuşit să îşi închipuie pentru James Bond. Un soft special poate citi cartela SIM a mobilului, descoperind mesajele şterse; un altul, pe baza unei analize de voce, poate dezvălui dacă soţul sau soţia mint la telefon, iar microprocesoare plasate în portbagajul unui autoturism permit stabilirea tuturor traseelor parcurse. Şi ca şi cum nu era suficient, zeci de agenţii de detectivi particulari pot prezenta un raport despre tot ce a făcut un individ în timpul zilei, şi asta fără ca nici măcar să îşi trimită vreun reprezentant pe teren.

Odată descoperiţi, nu mai există scăpare. În afara divorţului, acum mai e la modă şi scandalul mediatic global. Tot mai mulţi soţi şi soţii trădaţi îşi varsă nervii folosindu-se de internet, apelând la site-uri de tipul liarscheatsandbastards.co.uk (mincinoşiinfidelinenorociţi) pentru a descrie caracteristici, unele foarte intime şi personale, al fostului partener. Unii soţi britanici, după ce-au citit povestirile spuse de fostele lor partenere de viaţă, şi-au luat adio de la tovarăşii de bere şi au emigrat în Australia.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Relaţiile clandestine, periclitate de noile tehnologii.
 Vizualizări articol: 661 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Relaţiile clandestine, periclitate de noile tehnologii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei