Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 feb 2009 - Anul XIV, nr. 37 (4023)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Câteva sfaturi pentru schimbarea stilului de viaţă şi salvarea planetei

Uneori, preferinţele culinare benefice pentru mediul înconjurător sunt bune şi pentru sănătatea oamenilor, care pot să opteze pentru un stil de viaţă sănătos şi ecologic, informează dailymail.co.uk.

1) Alcătuirea unei liste de cumpărături - Considerată un instrument de bază din punct de vedere ecologic, alcătuirea unei liste de cumpărături va menţine la un nivel scăzut pierderile alimentare inutile şi contribuie, totodată, la buna desfăşurare a unei diete sănătoase. O treime din cumpărători nu întocmesc, înainte să plece la cumpărături, o listă a alimentelor de care au nevoie.

2) Hrănirea animalelor cu iarbă şi nutreţuri naturale - Producerea unui singur kilogram de carne proaspătă poate fi, uneori, foarte dăunătoare pentru planetă. Oamenii de ştiinţă au descoperit că pentru producerea unui singur kilogram de carne se eliberează în atmosferă o cantitate de CO2 egală cu cea produsă de o maşină europeană pentru a parcurge 250 de kilometri, iar energia consumată este egală cu cea necesară unui bec de 100 de waţi pentru a funcţiona neîntrerupt timp de 20 de zile. În 2003, un studiu suedez a relevat faptul că prin hrănirea animalelor cu iarbă şi nu cu produse concentrate sintetice, se reduce emisia gazelor de seră cu 40% şi consumul de energie cu 85%.

3) Renunţarea la aromatizanţii sintetici - Există 2.700 de aromatizanţi permişi în alimentaţia umană, dar identificarea lor pe eticheta produsului nu a fost deocamdată impusă. Din acest motiv este imposibil de ştiut cu exactitate ce tip de aromatizant a fost folosit şi în ce cantitate sunt ei consumaţi de către oameni, potrivit unui raport furnizat de Food Commission. Aceşti aromatizanţi nu au o valoare nutriţională şi de multe ori înlocuiesc ingredientele nutriţionale naturale, făcându-i pe oameni să creadă că grăsimile, zahărul sau sărurile din anumite alimente sunt obţinute din fructe sau legume naturale şi sănătoase.

4) Culturile ecologice - Plantele cultivate ecologic conţin mai multe vitamine şi minerale decât culturile folosind îngrăşăminte anorganice. Specialiştii susţin că plantele cultivate ecologic conţin cu 10-15% mai mulţi compuşi fenolici - compuşi care contribuie la prevenirea bolilor - deoarece aceste plante cresc în soluri tratate cu îngrăşăminte naturale. Fructele şi legumele din culturile ecologice conţin, deasemenea, concentraţii mai mari de minerale benefice, precum fierul şi zincul. Aceste informaţii au fost publicate în lucrarea "The Little Green Book of Nutrition", coordonată de Diane Mills, apărută la editura britanică Carlton Books.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câteva sfaturi pentru schimbarea stilului de viaţă şi salvarea planetei.
 Vizualizări articol: 542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Câteva sfaturi pentru schimbarea stilului de viaţă şi salvarea planetei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei