Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 sep 2008 - Anul XIII, nr. 225 (3906)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cunoştinţele de matematică, impulsionate de memoria bună pe termen scurt

Capacitatea unei persoane de a aprecia câţi oameni sunt într-un autobuz şi o bună memorie pe termen scurt uşurează învăţarea matematicii la şcoală, este concluzia unui studiu publicat în revista Science.

Succesul la matematică a fost deja asociat cu factori precum memoria pe termen scurt. Numeroşi experţi au suspectat că un rol în acest succes îl are şi sistemul de aproximaţie a numerelor, un soi de mecanism mental care permite judecarea în cantităţi relative a unor elemente variate, cum ar fi numărul de persoane dintr-un autobuz. Cu toate acestea, nu au existat analize anterioare referitoare la modul cum variază acest sistem la diverse persoane şi ce legătură are el cu talentele matematice.

Psihologul Justin Halberda de la Johns Hopkins University din Baltimore (Maryland) şi colegii săi au testat sistemul pe un eşantion de respondenţi cu vârste de 14 ani. Cei 64 de copii au urmărit un ecran de computer care a afişat, pentru câteva fracţiuni de secundă, imagini ale unor puncte albastre şi galbene în diverse cantităţi. Majoritatea copiilor au menţionat culoarea care a abundat, deşi o parte dintre ei au avut dificultăţi în a spune care a fost dominanta.

Cercetătorii au fost şi mai surprinşi să vadă acuitatea testului, în corelaţie cu rezultatele testelor şcolare ale subiecţilor. "A fost uimitor", a spus Halberda, care consideră că relaţia s-a menţinut chiar şi atunci când subiecţilor li s-au analizat coeficientul de inteligenţă, orientarea în spaţiu, memoria pe termen scurt şi alte 13 capacităţi.

Neurocercetătorul Stanislas Dehaene de la INSERM Franţa consideră că experimentul reprezintă "o demonstraţie frumoasă" a legăturii dintre sistemul de apreciere şi capacitatea matematică. El a remarcat însă că studiul indică numai existenţa unei relaţii între sistemul respectiv şi rezultatele la matematică şi nu dovedeşte că o bună capacitate de estimare atrage rezultate bune la matematică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cunoştinţele de matematică, impulsionate de memoria bună pe termen scurt.
 Vizualizări articol: 447 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cunoştinţele de matematică, impulsionate de memoria bună pe termen scurt0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei