Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 sep 2008 - Anul XIII, nr. 225 (3906)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Arta de a prepara tartine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tartinele reprezintă cea mai bună şi practică soluţie pentru cei care vor să savureze o gustare uşoară şi sănătoasă.

Datorită dezvoltării semnificative a simţului estetic în toate domeniile, inclusiv în cel al gastronomiei, tartinele nu mai sunt făcute de mult în grabă. Prepararea acestora a devenit o artă, ele încântând nu doar papilele gustative, ci şi ochiul gurmandului. Mâncarea trebuie să arate bine, indiferent dacă va fi savurată în faţa televizorului sau va fi servită ca aperitiv la o petrecere.

 

O gustare generoasă

Trebuie să ţineţi cont de faptul că simplu este echivalent cu eficient. Tartinele nu trebuie „încărcate” foarte mult cu ingrediente, tocmai pentru că se servesc cu mâna. Nu trebuie să suprapuneţi felii de pâine şi garnituri până la refuz pentru că o gustare de acest gen trebuie să rămână simplă, ca să poată fi mâncată cu uşurinţă. În afară de asta, ţineţi cont de faptul că o tartină nu este un răsfăţ culinar. Când începeţi să preparaţi tartine, gândiţi-vă că gustarea trebuie să fie generoasă. Prin urmare, garnitura va fi abundentă, ingredientele vor fi variate, iar pâinea va fi de cea mai bună calitate, pentru a obţine o gustare colorată şi apetisantă.

 

Ce ingrediente se pot folosi

Prepararea tartinelor poate fi un adevărat exerciţiu de imaginaţie şi de măiestrie în bucătărie, o experienţă ce vă permite să vă jucaţi cu ingredientele şi să le combinaţi după bunul dumneavoastră plac.

Dacă sunteţi gazda unei petreceri şi doriţi să vă surprindeţi invitaţii cu o gustare pretenţioasă, atunci puteţi prepara tartine cu foie gras sau chiar cu stridii. Pentru serile petrecute cu prietenii, puteţi opta pentru tartine simple, cu mezeluri obişnuite, cu icre sau cu diverse feluri de salată preparată de dumneavoastră. Brânza este una dintre garniturile utilizate cel mai des la prepararea tartinelor, pentru că este un ingredient care permite foarte multe combinaţii.

La prepararea tartinelor se pot folosi aproape orice ingrediente. Există totuşi o excepţie: nu este recomandat să folosiţi sosuri atunci când preparaţi astfel de gustări. În primul rând, sosurile curg şi riscaţi să vă murdăriţi, iar în al doilea rând, acestea înmoaie pâinea, „distrugând” tartina. Sosurile mai groase, precum maioneza, pot fi folosite amestecate cu celelalte ingrediente şi integrate în garnitură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arta de a prepara tartine.
 Vizualizări articol: 1043 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arta de a prepara tartine0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei