Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 aug 2008 - Anul XIII, nr. 204 (3885)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bunătăţi la cuptor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Coacerea produselor de patiserie poate fi un procedeu destul de complicat, mai ales pentru un începător, de aceea este nevoie să fie respectate anumite indicaţii date de specialişti în această privinţă.

Înainte de a începe operaţiunea de coacere, trebuie să urmaţi câţiva paşi extrem de importanţi, care vă vor ajuta să preveniţi micile sau marile dezastre ce pot apărea în bucătărie.

Înainte de a vă apuca de gătit, este extrem de important să citiţi reţeta până la capăt, pentru a nu avea surprize neplăcute, dar şi pentru a vă pune la îndemână toate ingredientele de care aveţi nevoie. Verificaţi ca produsele pe care urmează să le folosiţi să nu fie expirate, ca să nu fiţi nevoiţi mai târziu, în timpul procesului de coacere, să alergaţi până la magazin să cumpăraţi altele. Înainte de a vă apuca de treabă, încălziţi cuptorul conform reţetei şi verificaţi temperatura.

Urmaţi toate indicaţiile referitoare la ajustarea distanţelor dintre grilajele cuptorului şi la pregătirea foilor ce trebuie coapte şi folosiţi întotdeauna genul de tavă recomandat. Măsuraţi corect ingredientele pe care urmează să le folosiţi: dacă aveţi de măsurat lichide, ţineţi cana gradată în dreptul ochilor pentru mai multă precizie, iar când cântăriţi ingrediente solide, nivelaţi cantitatea cu ajutorul unui cuţit. În final, deşi poate părea nerealist, specialiştii vă recomandă să gătiţi cu dragoste şi vă previn că, dacă sunteţi nervos ori grăbit, riscaţi să nu vă iasă preparatul aşa cum v-aţi dorit.

Ingrediente necesare
Trebuie să ştiţi că există foarte multe tipuri de făină. Cea de grâu este recomandată pentru pâinea preparată cu drojdie. Există o făină specială pentru pâine, care este perfect compatibilă cu drojdia.
Mai există şi cea superioară, care este foarte fină şi este recomandată pentru prepararea prăjiturilor, dar şi cea „multifuncţională“, pe care o puteţi folosi aproape la orice preparat. Făina albă şi cea neagră pot fi folosite una în locul celeilalte, diferenţa dintre produsele finale fiind legată de aspectul comercial. Indiferent de tipul de făină pe care îl folosiţi, e bine să ştiţi că aceasta trebuie păstrată în recipiente etanşe, în locuri uscate şi răcoroase, pentru perioade care, în mod ideal, nu trebuie să depăşească şase luni.
Praful de copt şi bicarbonatul de sodiu sunt ingrediente esenţiale pentru coacere, dar nu pot fi folosite unul în locul celuilalt.
Primul este un amestec de bicarbonat şi un acid, iar proprietatea sa de a dospi aluatul funcţionează atunci când praful este amestecat cu ingrediente umede şi când amestecul este copt în cuptor.
Bicarbonatul de sodiu, în schimb, se combină cu ingrediente acide precum untul, iaurtul sau melasa şi produce „bule” de dioxid de carbon, care fac produsul copt uşor şi aerat.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bunătăţi la cuptor.
 Vizualizări articol: 661 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bunătăţi la cuptor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei