Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 aug 2008 - Anul XIII, nr. 182 (3863)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Elefanţii africani ar putea dispărea de pe glob până în 2020

Elefanţii africani sunt în pericol să dispară de pe glob până în 2020 din cauza faptului că sunt ucişi în masă pentru fildeş, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii din Statele Unite, publicat în Conservation Biology şi preluat de telegraph.co.uk.

Samuel Wasser, de la Universitatea din Washington, a indicat că rata de dispariţie a elefanţilor africani, în urma braconajului, este de 8%, în creştere faţă de cea de 7,4% înregistrată în 1989, când s-au impus restricţii pe comerţul internaţional cu fildeş.

Rapoarte recente au indicat că cererea pentru fildeş a crescut în unele locuri din lume, precum China, Japonia şi Statele Unite.

Wasser şi colegii săi care au colaborat la acest studiu au avertizat că, fără o presiune publică care să asigure întărirea măsurilor anti-braconaj, marile grupuri de elefanţi africani care mai există vor dispărea în decurs de o decadă.

În anii '80, în lume existau aproximativ 1 milion de exemplare, cu 70.000 de elefanţi ucişi anual.

În prezent, în lume mai există mai puţin de 470.000 de exemplare.

Wasser a spus că pierderea animalelor are un impact negativ asupra ecosistemului lor şi asupra altor elemente din faună care depind de acesta. La acestea se adaugă şi pierderile de venituri rezultate din ecoturism, practicat în multe ţări din Africa.

Analizele ADN dezvoltate de laboratorul profesorului Wasser, care permit identificarea surselor de fildeş, indică faptul că, în ultimii ani, vânătorii se concentrează asupra unor anumite grupuri de elefanţi africani.

Restricţiile asupra fildeşului impuse de Convenţia privind comerţul internaţional cu specii sălbatice de faună şi floră pe cale de dispariţie (CITES), din 1989, a condus la întărirea eforturilor depuse pentru conservarea animalelor şi aproape a oprit braconajul.

Însă succesul înregistrat de această convenţie a dus la relaxarea măsurilor şi a contribuit la creşterea ratei de braconaj.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elefanţii africani ar putea dispărea de pe glob până în 2020.
 Vizualizări articol: 485 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elefanţii africani ar putea dispărea de pe glob până în 20200.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei