Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 iun 2008 - Anul XIII, nr. 132 (3813)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Să mergem să bem! ", una din expresiile care pot fi învăţate, în germană, din ghidul pentru Euro

Cârciumă, apă minerală, cupă de şampanie, chipiu, a merge pentru a bea ceva, scuze, bani mărunţi şi bere la pahar sunt câteva dintre cuvintele şi expresiile pe care românii le pot învăţa în limba germană din ghidul oraşului Zurich, publicat în limba română înainte de începerea Euro 2008.

Ghidul conţine de asemenea o rubrică intitulată "A few important words in Zurich", de unde cei interesaţi pot afla traducerea din engleză în germană a unor expresii precum: "Nu pot să cred", "I-am bătut pe germani!", "Să mergem să bem!", "Am băut prea mult", "Hai să mergem!" şi "La revedere".

 

O mulţime de informaţii.

Cei interesaţi mai au la dispoziţie o mulţime de informaţii, începând de la programul detaliat al Campionatului sau detalii despre "Zona suporterilor" ("fun zone") şi "Strada suporterilor", până la informaţii despre preţuri, programul magazinelor, instrucţiuni în cazuri de urgenţă şi numere de telefon utile.

Ghidul a fost publicat pe site-ul ambasadei României la Berna. De altfel, misiunea diplomatică a României în Elveţia a pus la dispoziţia celor interesaţi numeroase materiale utile pentru Euro 2008. Printre acestea se numără un "Ghid în limba română pentru suporteri/ Berna", un pliant de orientare pentru oraşul Zurich şi unul pentru Berna.

Ambasada a publicat de asemenea o listă cu date ale persoanelor de contact pe durata EURO 2008, programul secţiei consulare, dar şi date despre condiţiile de călătorie în Elveţia.

 

Avertizări.

Misiunea diplomatică a României avertizează că cetăţenii români pot călători în Elveţia numai cu paşaportul, accesul în baza cărţii de identitate fiind interzis.

Rubrica "Reguli de conduită suporteri Euro 2008" conţine de asemenea informaţii detaliate. Astfel, cei interesaţi sunt informaţi că "intrarea în stadion este permisă numai la prezentarea de către fiecare persoană a unui bilet valid (indiferent de vârstă) si, dacă i se cere, un act de identitate cu fotografie sì semnătură (paşaport)".

"Intrarea în stadion va fi refuzată oricărei persoane care se află sub influenţa alcoolului, drogurilor sau care are un comportament modificat din cauza consumului unor anumite substante, oricărei persoane care se comportă sau are tendinta de a se purta violent, provocator sau într-un mod care poate deranja ordinea publică". Ambasada avertizează de asemenea că "orice persoană care asistă la un meci trebuie să ştie că deplasarea sa în interiorul şi în jurul stadionului se face pe propria sa răspundere şi că EURO 2008 SA sau oricare alt organism abilitat nu poate fi făcut responsabil de nici o pagubă apărută la stadion înainte, în timpul sau după meci, cu excepţia incidentelor produse din neglijenţă evidentă şi/sau conduită neadecvată".

 

Alte reglementări.

Este strict interzis pentru orice persoană, atât timp cât se află în stadion, să folosească sau să deţină obiecte promoţionale sau comerciale, să ofere spre vânzare, să vândă sau să deţină bunuri cu intenţia de a fi vândute, cum ar fi băuturi, alimente, suveniruri, haine, obiecte promoţionale.

Va fi strict interzisă folosirea, deţinerea sau introducerea în stadion a armelor de orice fel, a obiectelor care pot fi folosite ca o armă care taie, înţeapă sau înjunghie, umbrele lungi, căşti de protecţie, sticle, căni, vase sau cutii din metal, artificii, obiecte care produc scântei, praf fumigen, bombe fumigene sau alte materiale pirotehnice, băuturi alcoolice de orice fel, droguri sau stimulente, materiale de propagandă cu continut rasist, xenofob, extremist, naţionalist-socialist, de discriminare sexuală sau politică, bannerele sau steagurile mai mari de 2 m x 1,50 m, animalele cu excepţia câinilor însoţitori în cazul persoanelor fără vedere şi a câinilor de poliţie. Este de asemenea interzis accesul cu tuburi de spray cu gaz, corozive, substante inflamabile, vopsele sau recipiente conţinând substanţe care ar putea dăuna sănătăţii sau substanţe foarte inflamabile. Brichetele standard de buzunar sunt permise.

 

Aprobări pentru steaguri.

Steagurile gigant aduse de grupurile oficiale de suporteri trebuie aprobate de oficialii EURO 2008 S.A. cu o zi înaintea meciului, aceştia hotărând dacă aceste steaguri mari sunt permise.

Referitor la echipamentul oficial al naţionalei, ambasada de la Berna informează că "tricoul oficial, echipamentul de antrenament şi tricourile replică ale echipei naţionale de fotbal a României, pentru sezonul 2008-2010, au fost lansate în data de 24 martie 2008, cu ocazia meciului amical România-Rusia".

"În Elveţia aceste tricouri se vor putea găsi în magazinele de specialitate. Adidas Elveţia a informat că vor vinde tricoul ca articol având numărul 609059; tricoul va fi doar replica celui original. Atleticum va pune în comercializare tricoul la un preţ de 109 franci. Tricoul poate fi găsit şi în alte magazine care distribuie articole Adidas, cum ar fi Ochsner Sport, Jelmoli, Fussball Corner. Preţul în România al tricoului oficial este aproximativ jumătate din preţul de comercializare în Elveţia", precizează sursa citată.

Ambasada, care de altfel a postat un mesaj de sprijin pentru fotbaliştii români, a creat şi o rubrică de ştiri cu ocazia Euro 2008 şi un scurt istoric al meciurilor jucate de naţionala României pentru calificarea la EURO 2008.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Să mergem să bem! ", una din expresiile care pot fi învăţate, în germană, din ghidul pentru Euro.
 Vizualizări articol: 558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Să mergem să bem! ", una din expresiile care pot fi învăţate, în germană, din ghidul pentru Euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei