Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 mai 2008 - Anul XIII, nr. 113 (3794)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Britanicii sunt pe primul loc în topul obezităţii în Europa

Britanicii s-au situat pe primul loc în topul popoarelor obeze din Europa, potrivit unui studiu realizat în 29 de ţări de Asociaţia Internaţională pentru studierea obezităţii, informează dailymail.co.uk.

Femeile scoţiene şi engleze conduc la categoria grea, cu şase din zece persoane suferind de exces ponderal sau obezitate.

În ceea ce priveşte bărbaţii din Marea Britanie, cel puţin două treimi suferă de exces ponderal, fenomenul fiind favorizat de alimentaţia de tip fast food, sedentarism şi dependenţa din ce în ce mai crescută de tehnologiile care economisesc timpul.

La nivel mondial, britanicii sunt surclasaţi doar de locuitorii Statelor Unite ale Americii.

În ceea ce priveşte femeile, scoţienele conduc în top, cu 59,7% persoane obeze, acestea fiind urmate de englezoaice (58%) şi cipriote (58%). La polul opus se situează italiencele (35%), franţuzoaicele (40%) şi elveţiencele (mai puţin de 33%).

Liga masculină este condusă de ciprioţi (72,6), aceştia fiind urmaţi de englezi (69,5%) şi scoţieni (65,4%). Lituanienii suferă cel mai puţin de obezitate (44,6%), potrivit studiului care a fost prezentat la Congresul european asupra obezităţii de la Geneva.

Obezitatea contribuie la reducerea cu până la nouă ani a speranţei de viaţă şi contribuie la apariţia unor boli foarte grave, precum diabetul de tipul II, artrita, maladiile cardiovasculare şi unele tipuri de cancer.

Britanicii consumă zilnic, în medie, aproximativ trei porţii de legume şi fructe, cantitatea minimă zilnică recomandată de medici fiind de cinci porţii. În plus, extrem de puţine persoane practică exerciţii fizice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Britanicii sunt pe primul loc în topul obezităţii în Europa.
 Vizualizări articol: 601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Britanicii sunt pe primul loc în topul obezităţii în Europa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ROMANICA? trimis de
(16 mai 2008, 11:22:56
Romanii din Romanica oare pe unde se situeaza in topul asta? Ma gandesc ca de " ...alimentatia de tip fast food, sedentarism si dependenta din ce �n ce mai crescuta de tehnologiile care economisesc timpul." nu ducem lipsa nici noi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei