Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 mai 2008 - Anul XIII, nr. 113 (3794)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Trăsăturile feţei, hotărâtoare în alegerea partenerului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Există persoane care caută o aventură de o noapte, altele care aşteaptă sufletul pereche, alături de care să petreacă toată viaţa sau cu care să aibă cel puţin o relaţie de durată. În oricare dintre cazuri, fie că este vorba despre bărbaţi sau femei, intenţiile se citesc pe faţă.

Oamenii aflaţi în căutarea unui partener se bazează pe trăsăturile feţei în momentul în care fac alegerea. Cu alte cuvinte, faţa este un adevărat „detector” şi oferă semnale precise, care sunt interpretate conştient sau inconştient de către oameni.

Potrivit rezultatelor unui studiu realizat de psihologii din cadrul universităţii din Durham, SUA, priorităţile bărbaţilor sunt adesea diametral opuse faţă de cele ale femeilor. Experţii au explicat că, în general, domnii caută în trăsăturile feţei semnalele unei doamne care doreşte să aibă o aventură şi care este predispusă la jocuri erotice. Femeile, în schimb, de cele mai multe ori sunt atrase de trăsăturile masculine care denotă posibilitatea de a începe o relaţie de lungă durată. Rezultatele au fost publicate în revista Evolution and Human Behavior, iar în cadrul studiului au fost analizate cazurile a 700 de subiecţi heterosexuali cu vârste sub 20 de ani.

Acestora le-au fost arătate o serie de fotografii ale unor persoane de sex opus şi li s-a cerut să spună care sunt comportamentele sexuale ale acestora. 72 la sută dintre participanţii la studiu au putut identifica în mod corect, numai privind fotografiile, acele persoane care ar fi interesate de o aventură de o noapte. Impresiile obţinute ca urmare a interpretării trăsăturilor feţei sunt primele care acţionează atunci când vine vorba despre alegerea unui partener, în funcţie de tipul de relaţie dorit.

 

Femeile vor relaţii de durată, bărbaţii, aventuri de o noapte

Care sunt însă semnele distinctive care dezvăluie dacă o persoană este potrivită pentru o relaţie de lungă durată sau pentru o aventură? Aşa cum explică Franco Avenia, preşedintele Asociaţiei italiene pentru cercetări în domeniul sexologiei, este vorba despre semnale ancestrale legate de apartenenţa noastră la lumea animală.

„Când e vorba de bărbaţi, este simplu. Sunt luate în considerare de către doamne trăsăturile puternice, feţele cu linii bine conturate, cum ar fi spre exemplu nasul mare, maxilarul pătrat, pomeţii proeminenţi. Pe de altă parte, capul şi ochii rotunzi, gura mică şi mai ales fruntea bombată fac ca bărbatul să semene cu un copil. Femeile îşi doresc să fie protejate şi vor alege în majoritatea cazurilor un bărbat care are trăsăturile corespunzătoare primei categorii. La femei, semnalele ce trebuie interpretate sunt mai complexe. Mai întâi de toate, machiajul este cel care face diferenţa. Dacă este mai pronunţat, denotă o mai mare înclinaţie către aventurile de o noapte. Buzele cărnoase şi părul bogat reprezintă, de asemenea, o „invitaţie” sexuală explicită. O expresie ingenuă a feţei, cu ochi mici, buze subţiri şi părul rar aduc în mintea bărbaţilor imaginea mamei-perfecte”, a precizat Franco Avenia.

Specialistul italian a precizat că aceste trăsături somatice sunt descifrate mai mult sau mai puţin inconştient, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul participanţilor la cercetări.

„Nu ne putem încrede doar în fizionomie, dar în 72 la sută dintre cazuri aceasta a funcţionat. Participanţii au fost capabili să intuiască pe baza unei fotografii adevăratele intenţii ale persoanelor ilustrate”, a mai spus Avenia. Studiul a mai scos la iveală faptul că bărbaţii le găsesc în mod instinctiv mai atractive pe femeile interesate de partidele de sex ocazionale, în timp ce femeile sunt atrase de bărbaţii serioşi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trăsăturile feţei, hotărâtoare în alegerea partenerului.
 Vizualizări articol: 708 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trăsăturile feţei, hotărâtoare în alegerea partenerului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei