Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 apr 2008 - Anul XIII, nr. 90 (3771)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studiu

Testosteronul poate ajuta la creşterea câştigurilor la bursă

Agenţii de bursă care au în organism un nivel mare de testosteron, principalul hormon sexual masculin, sunt mai înclinaţi să rişte şi să realizeze câştiguri mai mari, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici, preluat de AFP.

Studiul permite şi explicarea deciziilor iraţionale responsabile de bule speculative şi de crahurile bursiere, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Cambridge.

Specialiştii au monitorizat 17 agenţi de la Bursa din Londra, timp de opt zile, în timp ce aceştia lucrau. Voluntarilor li s-a măsurat nivelul de testosteron de două ori pe zi, la ora 11 dimineaţa, în plină activitate bursieră, şi la ora 16, la sfârşitul şedinţelor, pe baza unor mostre de salivă. În plus, odată cu prelevarea mostrelor de salivă au fost înregistrate câştigurile şi pierderile bursiere.

Cercetătorii au putut determina că profiturile realizate erau mult mai importante decât media zilnică atunci când agenţii de bursă prezentau în organism un nivel foarte ridicat de testosteron.

Sprijinindu-se şi pe nişte studii anterioare, cercetătorii spun că fenomenul se explică prin faptul că testosteronul contribuie la creşterea încrederii în sine şi a gustului pentru risc.

 

Gustul pentru risc.

Influenţa steroizilor, mai ales a testosteronului şi a cortizolului, ar putea explica de ce actorii bursei care se confruntă cu bule speculative sau crahuri bursiere au cele mai mici probabilităţi de a acţiona raţional, contribuind astfel la agravarea crizelor financiare.

Testosteronul este un hormon care determină comportamentul sexual şi competitivitatea, acţionând asupra agresivităţii. În cazul atleţilor, nivelul hormonului creşte înainte de o competiţie şi continuă să crească în caz de victorie, dar se diminuează în caz de eşec.

"Creşterea nivelului de testosteron şi cortizol îi face pe agenţi să rişte", a spus profesorul John Coates, de la Universitatea din Cambridge, coautor al studiului şi fost agent de bursă. "Însă dacă testosteronul creşte prea mult, aşa cum se poate uşor întâmpla în situaţii de bule speculative, gustul pentru risc poate deveni o obsesie", a adăugat acesta.

Cercetătorii sunt de părere că în astfel de situaţii trebuie să se ţină foarte mult cont şi de factorii emoţionali şi hormonali, nu numai de circumstanţele de pe piaţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Testosteronul poate ajuta la creşterea câştigurilor la bursă.
 Vizualizări articol: 516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Testosteronul poate ajuta la creşterea câştigurilor la bursă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei