Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 apr 2008 - Anul XIII, nr. 84 (3765)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vedetele care adoptă copii din ţări sărace fac mai mult rău decât bine

Vedetele care înfiază copii din ţări sărace fac mai mult rău decât bine, spun cercetătorii britanici, care cred că din acest motiv, multe familii din statele în curs de dezvoltare îşi trimit copiii la orfelinat, în speranţa că aceştia vor fi adoptaţi în străinătate, informează dailymail.co.uk.

Cercetătorii de la Universitatea din Liverpool spun că cererea de copii din partea familiilor din Vest face ca multe familii numeroase din ţările în curs de dezvoltare să-şi trimită copiii la orfelinat pentru a fi daţi spre adopţie.

Psihologii care au emis acest avertisment au făcut un apel la un control mai strict al adopţiilor internaţionale, pentru a se pune capăt unui "mecanism de piaţă" care afectează copiii şi "încalcă drepturile acestora".

Ideea ar putea să supere multe cupluri din Marea Britanie care încearcă să adopte copii din străinătate, din cauza dificultăţilor întâmpinate pentru adoptarea unui copil din propria ţară.

 

Efectul „Madonna”.

Procesul a fost numit "efectul Madonna", pentru că s-a accentuat după ce starul american a adoptat un copil din Malawi, în 2006.

"Unii spun că adopţiile internaţionale sunt o soluţie pentru numărul mare de copii din orfelinate, dar noi am descoperit că adevărul este total opus", a spus profesorul Kevin Browne, autorul studiului. "De fapt, părinţii din ţările sărace renunţă acum la copii în speranţa că aceştia vor avea o viaţă mai bună în Vest, cu o familie mai înstărită", a adăugat acesta.

"Unele vedete au încurajat fără să se gândească adopţiile internaţionale, deşi datele indică faptul că 96% din copiii din orfelinatele din Europa şi probabil din lume nu sunt cu adevărat orfani, având cel puţin un părinte, un lucru cel mai adesea cunoscut de autorităţi", a spus acesta.

Profesorul a mai adăugat că guvernele şi orfelinatele au obţinut câştiguri substanţiale de pe urma proceselor de adopţie.

Raportul cercetătorilor concluzionează că orfanii ar trebui să fie îngrijiţi în instituţii din propria ţară şi că adopţiile internaţionale ar trebui privite ca o ultimă soluţie.

Printre vedetele care au adoptat copii din străinătate se numără şi actorii Angelina Jolie şi Brad Pitt, care au înfiat doi băieţi, Maddox, originar din Cambodgia, şi Pax Thien, venit din Vietnam, şi o fetiţă, Zahara, din Etiopia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vedetele care adoptă copii din ţări sărace fac mai mult rău decât bine.
 Vizualizări articol: 634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vedetele care adoptă copii din ţări sărace fac mai mult rău decât bine0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei