Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 feb 2008 - Anul XIII, nr. 37 (3718)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dovedit ştiinţific

Dragostea chiar e oarbă

Dragostea este cu adevărat oarbă, cel puţin atunci când este vorba de modul în îndrăgostiţii percep alte persoane decât cea iubită, potrivit cercetătorilor americani care au publicat un studiu pe această temă în Evolution and Human Behavior, informează Reuters.

Participanţii la studiu care au declarat că sunt îndrăgostiţi au prezentat mai puţine probabilităţi de a privi cu atenţie alte persoane atractive în afară de cea iubită, potrivit studiului realizat de cercetătorii de la Universitatea California din Los Angeles (UCLA), care au lucrat în colaborare cu site-ul de internet eHarmony.

"Din cauza sentimentelor de dragoste pentru partener, celelalte persoane din jur par mai puţin atractive decât sunt în realitate. Emoţia pare că lucrează astfel încât să permită persoanei să alunge gândurile despre alţi oameni tentanţi", a spus Gian Gonzaga, de la eHarmony.

"Este ca şi cum dragostea îţi pune pe ochi ochelari de cai", a adăugat Martie Haselton, profesor de psihologie şi ştiinţa comunicării asociat la UCLA.

La studiu au participat 120 de studenţi heterosexuali, implicaţi într-o relaţie sentimentală pasionantă, care au fost rugaţi să examineze fotografii ale unor persoane atractive de sex opus, postate pe site-ul de internet eHarmony.

Voluntarii au fost rugaţi să aleagă fotografiile celor mai atractive persoane şi să scrie un eseu, fie despre partenerul lor actual, fie despre un subiect la alegere.

În timp ce scriau eseul, studenţii au fost rugaţi să uite de "atracţiile" de pe site şi să facă adnotări pe marginea foii de hârtie dacă totuşi s-a întâmplat să se gândească la aceste persoane.

Voluntarii care au scris despre parteneri au prezentat de şase ori mai puţine probabilităţi de a lăsa adnotări despre persoanele de pe site decât persoanele care au ales un alt subiect.

Rugaţi ulterior să dea detalii despre frumuseţile de pe site, subiecţii care au ales să scrie despre persoana iubită şi-au amintit puţine elemente în legătură cu fizicul străinilor atractivi.

Cercetătorii spun că nu este afectată memoria generală. De fapt, subiecţii aleg selectiv să uite lucruri care i-ar face să se gândească la alte persoane atractive.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dragostea chiar e oarbă.
 Vizualizări articol: 493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Dragostea chiar e oarbă1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Aripioare cu sos dulce acrişor 4 porţii - 50 minute 20 aripioare de pui100ml ulei2 linguri miere1 lămâie1 ceapă 1 linguriţă pastă de tomate2 linguri sos Worchester1 căţel de usturoi1 linguriţă rasă nucşoară3 morcovi3 tulpini de ţelină± sare, piper ... Citeşte