Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 dec 2007 - Anul XII, nr. 304 (3672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nouă abordare

Un alt fel de Crăciun

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În acest an, ce ar fi să schimbaţi un pic modul de a privi Crăciunul şi să puneţi capăt nebuniei legate de pachetele şi pacheţele sau curselor frenetice printre rafturi în căutarea cadoului perfect.

Este timpul să vă propuneţi să vă petreceţi sărbătorile în mod economic şi fără stres şi să reveniţi măcar parţial la sensul original al acestei sărbători sfinte, fără a renunţa complet la micile plăcere pământene. În cazul în care apropierea Crăciunul vă înspăimântă şi sunteţi terorizaţi de cumpărăturile pentru cadouri şi de ospeţele îmbelşugate pe care trebuie să le organizaţi, accesaţi site-ul Bankrate.com unde veţi găsi un ghid cu ajutorul căruia puteţi "supravieţui" fără probleme acestei sărbători, evitând stresul şi fără a rămâne cu buzunarul gol. Este vorba de zece propuneri de a vă petrece Crăciunul în cel mai economic mod şi fără prea mari bătăi de cap.


1) "Crăciunul yankee". În acest caz, fiecare primeşte un cadou care intră într-un plafon de cheltuieli prestabilit, împachetat astfel încât să nu poate fi recunoscut cu uşurinţă. Persoana care extrage numărul unui alege un cadoul, îl despachetează şi îl pune pe masă. Numărul doi poate decide dacă să oprească sau nu cadoul deschis sau să îşi încerce norocul cu un alt pachet (în acest caz, numărul unu mai deschide un alt pachet). La rândul său, numărul trei poate decide dacă opreşte cadoul deja deschis sau să aleagă un altul, şi aşa mai departe. Jocul, care se poate demonstra foarte distractiv pentru participanţi, se termină când cineva despachetează ultimul cadou şi decide să îl păstreze. De menţionat, că există şi o altă variantă a acestui joc numită "Elefantul alb", în care participanţii cad de acord să împacheteze doar obiecte ciudate şi deloc prezentabile.


2) Moş Crăciun misterios. Rudele şi prietenii care participă la masa de Crăciun se pun de acord între ei, îşi scriu numele pe o hârtie şi pun bileţelele într-un coşuleţ. Apoi, fiecare alege un bileţel cu numele persoanei căreia trebuie să îi facă un cadou, acesta trebuind să se încadreze într-un buget prestabilit de comun acord. În acest fel, fiecare se va alege cu un singur cadou, însă consistent şi nu cu o lumânărică parfumată sau cu o brichetă. Există şi o variantă foarte civilizată în care fiecare pregăteşte o listă cu cadourile pe care le-ar vrea, iar cel care îi va face darul, va putea astfel să meargă la sigur.


3) Moş Crăciun public. Procedeul este similar celui mai sus menţionat, cu excepţia faptului că acum se cunoaşte şi "donatorul". Este foarte potrivit pentru familiile numeroase.


4) Reciclarea. În acest caz, este vorba de "redăruirea" unor cadouri pe care le-aţi primit anterior. Acesta este un procedeu destul de răspândit, însă este neapărat să vă aduceţi aminte de la cine aţi primit cadoul, pentru a evita să nu cumva să faceţi vreo gafă.


5) Cheta. Puteţi decide ca în acest an să nu faceţi cadouri, ci fiecare să participe cu o sumă acceptabilă şi să faceţi o petrecere pe cinste. Mai bine investiţi banii într-o delicatesă excepţională, decât să mai cumpăraţi un şal de lână pentru vreo mătuşă.


6) Children only - de data aceasta, cadourile sunt doar pentru copii, despre care se ştie că aşteaptă cu cea mai mare nerăbdare sosirea Moşului. În acest caz, adulţii trebuie doar să se mulţumească să se bucure alături de cei mici la despachetarea cadourilor.


7) Cu mâna întinsă. În acest caz, nu există nici un fel de cadou. Se face o chetă printre participanţii la masa de Crăciun, iar banii adunaţi sunt donaţi unei fundaţii caritabile. Satisfacţia este mult mai mare, iar banii au măcar o destinaţie nobilă.


8) Plafonul de cheltuieli. Acest procedeu este cât se poate de simplu şi de practic. Se spune tuturor celor implicaţi că darurile nu trebuie să depăşească o anumită cifră i pentru a face totul mai interesant, în fiecare an se alege o altă temă. De exemplu, se poate decide ca respectivele cadouri să fie jocuri sau produse alimentare specifice sau orice alt lucru vă vine în minte.


9) Anti-Crăciunul. În locul tradiţionalei mese de Crăciun, plictisitor, costisitor şi greu la stomac, puteţi să faceţi orice altceva împreună, cum ar fi să participanţi la un concert de colinde, după care comandaţi la o pizza, asta în cazul în care mai găsiţi vreo pizzerie deschisă.


10) Fuga de sărbători. Banii pe care aveţi de gând să îi investiţi în cadouri, masa sau pomul de Crăciun şi în hainele pentru cina festivă îi puteţi cheltui mai bine pentru o vacanţă alături de familie.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un alt fel de Crăciun.
 Vizualizări articol: 581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un alt fel de Crăciun0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă Caramel 4 porţii - 50 minute 1 l lapte 200g zahăr 4 ouă 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă nucşoară rasă Se pune laptele la fiert împreună cu vanilia, scorţişoara, nucşoara şi zahărul. Se amestecă în vas... Citeşte