Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 dec 2007 - Anul XII, nr. 304 (3672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bradul natural - mereu la modă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Odată cu apropierea Crăciunului, a început şi cursa nebună în căutarea bradului perfect, care să lumineze locuinţa şi care să îl atragă prin frumuseţea sa pe Moşul încărcat de cadouri.

Dacă e să ne luăm după părerea specialiştilor, şi în acest an se poartă "bradul natural", cu cetina lui verde, care, în ciuda ce ar putea crede ecologiştii, nu este de loc dăunător mediului. Ba chiar dimpotrivă. Un pom natural este eficient pentru conservarea mediului, pentru reducerea poluării atmosferice şi chiar pentru combaterea schimbărilor climaterice. În general, brazii destinaţi vânzării provin din pepiniere special create, situate în zonele deluroase sau muntoase, care altfel ar fi părăsite şi ar ajunge să se degradeze din punct de vedere hidrogeologic. La aceasta, se adaugă şi absorbţia de anhidridă carbonică, responsabile cu schimbările climaterice care are loc în timpul creşterii în pepinierele naturale. În schimb, realizarea pomilor de Crăciun din plastic presupune consumul de petrol. În plus, când se decide schimbarea vechiului pom, este nevoie de 200 de ani pentru ca acesta să se descompună în atmosferă.

Sfaturi la cumpărături

Înainte de a cumpăra bradul de Crăciun este nevoie să ţineţi seama de câteva elemente esenţiale pentru buna conservare a acestuia, cel puţin până la terminarea perioadei de sărbători. În primul rând, aveţi grijă să faceţi achiziţia cu câteva zile înainte de momentul în care aveţi intenţia să decoraţi pomul, pentru ca acesta să se poată obişnui cu noua atmosferă şi pentru a-şi întinde bine ramurile. Măsuraţi cu atenţie înălţimea camerei unde vreţi să puneţi bradul, pentru a nu vă pomeni că aţi luat un pom prea înalt. Ţineţi cont de faptul că în aer liber, brazii par mult mai mici decât în încăpere. Nu plecaţi de la premisa că veţi găsi arborele perfect. Fiecare exemplar tinde să aibă o parte mai puţin bogată în crengi. Vă amintim că este vorba de un brad viu, a cărui asimetrie naturală este compensată prin autenticitate. Toate coniferele tind să îşi piardă acele în partea interioară a crengilor. Asta nu înseamnă însă că pomul este vechi. Oricum, ca să evitaţi să faceţi mizerie în casă, aveţi grijă să scuturaţi bradul bine, înainte de a-l pune în suport. Aveţi grijă să poziţionaţi bradul într-un loc luminos, aerisit, departe de sursă de căldură şi ferit de curenţii de aer. Evitaţi ornamentele grele, care pot rupe crengile. Nu pulverizaţi zăpadă artificială sau sprayuri colorate, pentru că bradul e viu şi "respiră".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bradul natural - mereu la modă.
 Vizualizări articol: 458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bradul natural - mereu la modă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă Caramel 4 porţii - 50 minute 1 l lapte 200g zahăr 4 ouă 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă nucşoară rasă Se pune laptele la fiert împreună cu vanilia, scorţişoara, nucşoara şi zahărul. Se amestecă în vas... Citeşte