Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 dec 2007 - Anul XII, nr. 304 (3672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

2007, anul reunirilor

"Sper să mor înainte de a îmbătrâni", cântau cei de la The Who în 1965. La 42 de ani după, refrenul nu mai este de actualitate: de la Led Zeppelin la The Police, Genesis şi Sex Pistols, puţine grupuri legendare au rezistat, anul acesta, tentaţiei de a se reuni.

Potrivit AFP, două motivaţii pot explica nebunia reunirilor: căutarea tinereţii eterne, ecou al celebrului vers al lui Neil Young "Rock and Roll Will Never Die" ("Rock'n'roll-ul nu va muri niciodată") şi atracţia banilor, demnă de celebra frază a lui Frank Zappa "We're Only in It For the Money" ("Nu facem asta decât pentru bani").

Led Zeppelin sunt un exemplu, cu concertul susţinut săptămâna trecută la Londra, după două reuniri scurte în interes caritabil, în 1985 şi 1988.

The Police au fost cei care, la începutul anului 2007, au dat tonul mişcării, anunţându-şi reîntoarcerea pe scenă, sau mai bine zis, încheierea anului sabatic început în 1984 (grupul nu şi-a anunţat niciodată oficial despărţirea n.red.). Turneul mondial al trio-ului format din Sting, Stewart Copeland şi Andy Summers va continua şi în 2008.

În aceeaşi categorie demnă de filmele "Întoarcere spre viitor", Genesis a început anul acesta primul său turneu din 1993. Este vorba de cea de-a doua formulă a trupei Genesis, cu Phil Collins, Tony Banks şi Mike Rutherford, dar fără Peter Gabriel, care a părăsit grupul în 1975.

De cealaltă parte, The Who au continuat turneul mondial început în 2006.

AFP remarcă faptul că este straniu să vezi spectatori de toate vârstele la concertele celor mai în vârstă dintre aceste grupuri, semn că muzica lor traversează peste generaţii.

Vorbind dintr-un punct de vedere mai prozaic, cei mai vechi fani ai lor au îmbătrânit şi puterea lor de cumpărare actuală le-a permis să-şi cumpere bilete cel mai adesea foarte scumpe la aceste concerte.

Nostalgia poate părea incompatibilă cu esenţa rock-ului, dar ea poate fi exploatată. Potrivit revistei americane Forbes, veteranii de la Rolling Stones sunt muzicienii care au câştigat cei mai mulţi bani în perioada iunie 2006 - iunie 2007, cu 88 de milioane de dolari, majoritatea încasaţi în urma turneului "A Bigger Bang".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 2007, anul reunirilor.
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2007, anul reunirilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă Caramel 4 porţii - 50 minute 1 l lapte 200g zahăr 4 ouă 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă nucşoară rasă Se pune laptele la fiert împreună cu vanilia, scorţişoara, nucşoara şi zahărul. Se amestecă în vas... Citeşte