Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 nov 2007 - Anul XII, nr. 272 (3645)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fapt Divers

Din lume pe scurt

Incidentele antisemite, în creştere

Incidentele antisemite din Olanda au crescut în 2006 cu 64 la sută faţă de 2005, în special din cauza conflictelor dintre Israel şi libanezii din Hezbollah, dar actele de violenţă au scăzut.

Au fost anunţate, în 2006, 261 de cazuri de antisemitism, faţă de 159 în 2005, o creştere de 64 la sută. Numărul incidetelor violente cu caracter antisemit, inclusiv de violenţă fizică şi ameninţare cu violenţă, au scăzut totuşi foarte mult în raport cu anul trecut.

 

Târg de obiecte bisericeşti 

Un târg internaţional de obiecte bisericeşti se desfăşoară, până sâmbătă, la Centrul Expoziţional "Providenţa" din Iaşi, la eveniment participând peste 30 de producători de obiecte de cult din ţară şi străinătate.

Doritorii pot achiziţiona, la preţuri promoţionale, icoane, veşminte preoţeşti, cărţi religioase, broderii, mobilier, vitralii şi chiar clopote masive din bronz.

"Vedetele" târgului au fost obiectele de cult care combină tradiţionalul cu modernul, cum ar fi un set de clopote care pot fi programate electronic să bată într-o anumită cadenţă, la anumite ore. Pentru tradiţionalişti există şi clopote care cântăresc zeci de kilograme, fără sistem electronic, turnate în Rusia şi care se vând la preţul de 12 euro/kilogramul.

 

China acuzată de spionaj "agresiv"

China continuă un program de spionaj agresiv pentru a se dota cu tehnologii americane de ultimă generaţie şi a adoptat tactici "distructive" vizând infrastructuri americane, în principal prin atacarea sistemelor informatice, afirmă o comisie a Congresului american.

"Strategiile militare chineze includ tehnici distructive, între care şi atacurile cibernetice, care pot avea efecte catastrofale pentru infrastructura ţărilor vizate", se arată în raportul anual al Comisiei pentru relaţii americano-chineze.

Directorul serviciilor americane de informaţii, Michael McConnell, afirma în septembrie că operaţiunile de spionaj practicate de China şi Rusia împotriva Statelor Unite ating nivelul din timpul Războiului Rece.

Agenţi înarmaţi în avioane

Statele Unite şi Cehia au semnat un memorandum în domeniul securităţii care prevede prezenţa unor agenţi înarmaţi la bordul avioanelor care fac legătura între cele două ţări.

Memorandumul a fost semnat miercuri, ca parte a condiţiilor pentru anularea regimului de vize obligatorii la călătoriile cetăţenilor cehi pe teritoriul SUA.

O altă condiţie pentru renunţarea la vize este finalizarea sistemului electronic american care va monitoriza sosirile cetăţenilor străini pe teritoriul SUA.

Ambasadorul american la Praga, Richard Graber, a declarat că modificarea regimului vizelor va fi operată peste un an sau doi.

 

Planete mici, asemănătoare Pământului

Planete mici, pietroase, care ar putea semăna cu Pământul şi Marte, s-ar putea forma în jurul unei stele din grupul Pleiade, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, publicat în revista Astrophysical Journal, informează Reuters.

Cercetătorii au observat aproximativ 200 de planete în jurul stelelor din afara sistemului nostru solar, dar nici una dintre acestea nu este atât de mică precum Pământul şi doar una este potenţial capabilă să adăpostească viaţă.

 

"Războiul sexelor", joc pe internet

Utilizatorii site-ul www.razboiulsexelor.ro au ocazia, din 14 noiembrie, prin accesarea secţiunii "Joc", să participe activ la "lupta" dintre Ema şi Alex, protagoniştii comediei romantice "Războiul sexelor", difuzată pe Acasă TV.

Internauţii pot să facă echipă cu unul dintre personajele principale şi să înceapă atacul asupra celuilalt. Armele pe care concurentul le are la dispoziţie sunt dintre cele mai inedite: pantofi, căni, roşii, prăjituri şi perne, dacă jucătorul face echipă cu Ema şi vrea să-l atace pe Alex, iar dacă se alătură echipei bărbaţilor arsenalul de luptă constă în pixuri, telefoane mobile, roşii şi ziare.

 

Andreea Raicu, profesoară de engleză

Andreea Raicu predă limba engleză în cadrul centrului educaţional pentru reintegrarea socială şi şcolară a copiilor exploataţi prin muncă al Organizaţiei "Salvaţi Copiii", care funcţionează în incinta Şcolii 71 din Capitală.

Vedeta a declarat că iniţial s-a oferit să se ocupe de strângerea de fonduri în cadrul Festivalului brazilor de Crăciun, eveniment caritabil organizat anual de organizaţie, şi mai apoi, vrând să se implice mai mult, a decis să predea engleza, limbă pe care a învăţat-o de mică de la mama sa.

Vedeta recunoaşte că nu este uşor să lucrezi cu copii care nu au fost niciodată la şcoală, întrucât "le lipseşte puterea de concentrare, pentru că nu au exerciţiul de a învăţa", dar cu toate acestea, susţine că momentele pe care le petrece cu ei îi fac plăcere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Din lume pe scurt.
 Vizualizări articol: 1207 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Din lume pe scurt0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei