Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 iun 2010 - Anul XV, nr. 151 (4442)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Agrostar: Majorarea TVA şi scumpirea alimentelor favorizează piaţa neagră

Conducerea Federaţiei Agrostar consideră că majorarea TVA la 24 la sută, pe lângă scumpirea produselor agroalimentare cu 5-7 procente, anulează măsurile de combatere a evaziunii fiscale şi favorizează piaţa neagră.

"În aceste condiţii, aproximativ 7-8 la sută din societăţile din domeniul agricol vor falimenta şi până la zece la sută din angajaţi ar putea fi trimişi în şomaj. Cei mai fericiţi vor fi intermediarii, pentru că ei vor câştiga cel mai mult", a declarat preşedintele Agrostar, Niculae Ştefan, citat într-un comunicat de presă remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Liderul Agrostar subliniază că începând cu anul 2010 mai multe subvenţii care se acordau în sectorul agricol au fost anulate sau micşorate.

Niculae Ştefan a mai spus că restructurarea agenţiilor din subordinea Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a fost mult întârziată, iar acum, în loc să fie înfiinţate Camerele Agricole, care să preia din atribuţiile şi personalul acestora şi să pună în practica politicile agricole, unele dintre ele, cum este spre exemplu Agenţia Naţională de Consultanţă Agricolă (ANCA), vor fi desfiinţate. El a precizat că la celelalte agenţii urmează să fie disponibilizat aproximativ 30 la sută din personal.

Federaţia Agrostar consideră că această restructurare este ineficientă şi cere Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale să ţină cont de nevoile pe care le au agricultorii şi "să nu urmărească doar să-şi facă norma la disponibilizări".

Executivul a decis, sâmbătă, să majoreze TVA de la 19% la 24% pentru a menţine deficitul bugetar în limita convenită cu FMI, după ce Curtea Constituţională a decis că nu pot fi reduse pensiile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agrostar: Majorarea TVA şi scumpirea alimentelor favorizează piaţa neagră.
 Vizualizări articol: 394 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Agrostar: Majorarea TVA şi scumpirea alimentelor favorizează piaţa neagră0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei