Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 iun 2010 - Anul XV, nr. 151 (4442)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Leul a continuat să se deprecieze pe piaţa interbancară, iar cursul a depăşit 4,4 lei/euro

Moneda naţională a înregistrat variaţii semnificative pe parcursul şedinţei interbancare de marţi, consemnând în prima parte a zilei o tendinţă pronunţată de depreciere, urmată de un interval în care s-a apreciat, pentru ca spre finele sesiunii cursul să depăşească nivelul de 4,4 lei/euro, un nou maxim absolut.

În jurul orei 16:30, schimburile se realizau la 4,3845 - 4,3875 lei/euro, peste nivelul de la sfârşitul sesiunii anterioare, de 4,3750 - 4,3780 lei/euro.

Ulterior, cursul a continuat să urce, la un maxim de 4,4010 lei/euro, influenţat de scăderea burselor americane şi după anunţul potrivit căruia indicele privind încrederea consumatorilor americani a scăzut mai mult decât aşteptări, pe fondul temerilor legate de evoluţia pieţei muncii.

Valutele din regiune şi-au accentuat şi ele pierderile în faţa euro, afişând scăderi de circa 0,7%.

În jurul orei 17:10, băncile cotau euro la 4,3935 - 4,3950 lei.

După ce piaţa a deschis în jurul nivelului de 4,38 lei/euro, cursul a atins rapid la 4,3900 - 4,3920 lei/euro, ca urmare a cumpărărilor de euro realizate de clienţii comerciali.

Potrivit dealerilor, vânzările masive de valută au început când paritatea a depăşit pragul de 4,39 lei/euro, jucătorii străini, dar şi locali, considerând că este un nivel la care trebuie să-şi marcheze profiturile.

Cotaţiile au coborât treptat, iar cea mai redusă cotaţie a fost de 4,3370 lei/euro. Dealerii nu au exclus intervenţia indirectă a BNR, în favoarea monedei naţionale.

Ulterior, paritatea a început să urce uşor, în condiţiile în care nici contextul regional nu a fost unul favorabil, monedele ţărilor vecine afişând deprecieri de până la 0,4%, iar piaţa futures din State indica noi scăderi pe burse.

Cu puţin înainte de ora 13:00, schimburile se realizau la 4,3570 - 4,3590 lei/euro. Cotaţiile au continuat să urce, iar rata de schimb a atins iar 4,39 lei/euro.

Sentimentul pozitiv din prima parte a şedinţei a fost determinat şi de un raport Societe Generale, proprietarul BRD, care a recomandat poziţii scurte pe euro/leu, respectiv vânzarea deţinerilor în monedă europeană contra celei româneşti, cu un curs ţintă de 4,2 lei/euro.

De asemenea, ING Bank a anunţat că estimează un curs de 4,3 lei/euro în trimestrul al treilea al acestui an şi că rata de schimb valutar nu ar trebui să depăşească 4,4-4,5 lei/euro.

Referinţa publicată de BNR pentru euro a urcat la un nou record istoric, de 4,3523 lei/euro, iar paritatea pentru dolar a depăşit de asemenea ultimul nivel maxim absolut, ajungând la 3,5697 lei/dolar.

Astfel, comparativ cu rata oficială de luni, de 4,3257 lei/euro, care a reprezentat de asemenea un nivel maxim absolut de la introducerea monedei unice europene, cursul de marţi a fost cu 2,66 bani mai mare.

Rata oficială pentru dolar este cu 7,01 bani mai mare faţă de nivelul din sesiunea anterioară, de 3,4996 lei/dolar.

Banca centrală a anunţat un curs de referinţă la maxim istoric şi pentru francul elveţian, de 3,2793 lei/franc, în timp ce pentru lira sterlină paritatea a atins cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani şi jumătate, de 5,3722 unităţi. O rată superioară a fost publicată de BNR la 28 decembrie 2005.

Băncile au afişat dobânzi de 5,96 - 6,46% pentru depozitele cu scadenţa la o zi, de la 5,84 - 6,34% cât erau luni, iar ratele pentru plasamentele la o săptămână au urcat de la 6,24 - 6,39% la 6,38 - 6,88%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Leul a continuat să se deprecieze pe piaţa interbancară, iar cursul a depăşit 4,4 lei/euro.
 Vizualizări articol: 306 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Leul a continuat să se deprecieze pe piaţa interbancară, iar cursul a depăşit 4,4 lei/euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei