Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 iun 2009 - Anul XIV, nr. 129 (4115)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În luna aprilie, salariul mediu net a crescut cu 6 lei

Câştigul salarial mediu net a fost 1.408 lei în luna aprilie, în creştere cu 0,4%, respectiv 6 lei, faţă de luna anterioară, cele mai mari valori înregistrându-se în activităţile de intermediere financiară, iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante, potrivit datelor INS.
Astfel, salariul mediu net înregistrat în activităţile de intermediere financiară a fost de 4.116 lei, în timp ce salariul lunar primit de angajaţii din hoteluri şi restaurante a fost de 765 lei, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).
În aprilie, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 1.930 lei, cu 0,4% mai mare faţă de luna precedentă. Creşterea salariului din a patra lună a anului din majoritatea activităţilor economice s-a datorat în principal acordării de prime ocazionale (premii de Paşte), sume din profitul net şi a realizărilor de producţii mai mari.
Faţă de martie, cele mai mari creşteri ale câştigului salarial mediu net, de peste 15%, s-au înregistrat în activităţi de intermediere financiară, producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat, şi extracţia cărbunelui superior.
Indicele câştigului salarial real pentru luna aprilie 2009 faţă de luna precedentă, calculat ca raport între indicele câştigului salarial nominal net şi indicele preţurilor de consum, a fost de 100,1%.
Comparativ cu aceeaşi lună a anului precedent, salariul mediu net a crescut cu 9,8%. Indicele câştigului salarial real faţă de aceeaşi perioadă a anului precedenta înregistrat o creştere cu 3,1%.
Faţă de luna octombrie 1990, indicele câştigului salarial real a fost de 128,1%, cu 0,2% puncte procentuale mai mare faţă de cel înregistrat în luna martie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În luna aprilie, salariul mediu net a crescut cu 6 lei.
 Vizualizări articol: 551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În luna aprilie, salariul mediu net a crescut cu 6 lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei