Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mar 2009 - Anul XIV, nr. 57 (4043)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Leul a continuat să se întărească

Moneda naţională a continuat să se aprecieze în partea a doua a şedinţei de ieri, dar a înregistrat câştiguri inferioare faţă de valutele din regiune, în condiţiile unei pieţe cu volume normale de transfer şi cu volatilitate redusă.

În jurul orei 16:30, operaţiunile se perfectau la 4,2860-4,2900 lei/euro, în scădere faţă de închiderea şedinţei precedente, de 4,2945 - 4,2975 lei/euro.

Cursul anunţat de Banca Naţională a României (BNR) a coborât nesemnificativ ieri, de la 4,2939 lei/euro la 4,2921 lei/euro. Pentru dolar, banca centrală a publicat o referinţă de 3,3804 lei/dolar, în scădere faţă de cursul de luni, de 3,4037 lei/dolar.

"Leul a fost destul de stabil, iar cursul a înregistrat variaţii de circa un ban, pe volume normale de tranzacţionare, în timp ce valutele din regiune au câştigat peste 1% faţă de euro, dar în contextul unor pieţe volatile", a spus un dealer.

Primele operaţiuni ale zilei au fost efectuate la 4,2950-4,2980 lei/euro, uşor peste ultima paritate de luni, iar cursul a urcat pentru scurt timp la 4,2970 - 4,2995 lei/euro, pe fondul cererii comerciale de valută.

Leul s-a apreciat uşor în raport cu euro încă din prima parte a şedinţei, urmând parţial tendinţa de revenire a valutelor din regiune.

Conform dealerilor, trendul de uşoară apreciere înregistrat dimineaţă a fost determinat de un articol din Financial Times potrivit căruia România ar putea primi un program multilateral de ajutor extern în valoare de 20 miliarde euro, coordonat de Fondul Monetar Internaţional, în urma discuţiilor care vor începe miercuri între reprezentanţii instituţiei şi autorităţile de la Bucureşti.

În partea a doua a şedinţei, cursul de schimb a coborât până la un minim de 4,2850 lei/euro, iar nivelul maxim a fost de 4,2990 lei/euro.

Dobânzile practicate ieri de băncile comerciale au scăzut uşor faţă de randamentele afişate luni. Astfel, pentru depozitele cu scadenţa la o zi dobânzile au coborât uşor, la 13,69% - 14,75%, faţă de ziua anterioară, când au variat între 13,97% şi 15,04%. Situaţia este întâlnită şi pentru sumele atrase la o săptămână, unde dobânzile oscilează între 13,96% şi 15,51%, uşor sub valorile de luni, de 14,00% - 15,87%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Leul a continuat să se întărească .
 Vizualizări articol: 291 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Leul a continuat să se întărească0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei