Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 sep 2008 - Anul XIII, nr. 230 (3911)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cursul BNR a urcat la 3,7028 lei/euro

Banca Naţională a României (BNR) a publicat, ieri, o rată de referinţă de 3,7028 lei pentru moneda europeană, atingând maximul ultimilor şase luni, ca urmare a cumpărărilor de valută ale investitorilor străini.

Cea mai recentă dată când BNR a cotat moneda europeană la un nivel mai sus a fost la 4 aprilie 2008, rata de referinţă plasându-se la 3,7145 lei/euro. Comparativ cu nivelul de vineri, de 3,6828 lei/euro, referinţa afişată ieri a urcat cu doi bani.

Moneda naţională s-a depreciat şi în raport cu dolarul american, cursul de referinţă anunţat de BNR urcând cu 5,76 bani, la 2,5830 lei/dolar, faţă de 2,5254 unităţi la sfârşitul săptămânii trecute.

Primele operaţiuni pe piaţa locală au fost operate la 3,6880-3,6920 lei/euro, în creştere faţă de nivelul de vineri, de 3,6855 - 3,6875 lei/euro.

Rata de schimb a continuat să crească, în ton cu declinul din regiune, iar la ora 10:30 un euro era tranzacţionat pentru 3,6950-3,6970 lei.

"Se pare însă că pragul de 3,7 lei/euro nu a fost foarte rezistent şi tot mai mulţi străini vor continua să îşi deschidă poziţii în sensul deprecierii leului. Dacă banca centrală nu va interveni pentru susţinerea leului este posibil să asistăm la o creştere a cursului mult peste acest nivel. Pierderile valutelor emergente în raport cu euro sunt mai moderate faţă de cele înregistrate de leu", a declarat dealerul unei bănci.

În jurul orei 13:10, tranzacţiile se realizau în jurul nivelului de 3,7 lei/euro.

Ratele la dobânzile de referinţă afişate, ieri, de băncile comerciale se situau la 11,16% pentru sumele atrase pe o zi şi la 11,76-12,26% pentru depozitele la o săptămână.

Euro s-a depreciat ieri cu aproape 2% faţă de dolar, întrucât criza financiară internaţională s-a extins în afara SUA.

Între timp, grupul spaniol Santander a încheiat un acord pentru preluarea depozitelor de retail şi a reţelei de sucursale a Bradford & Bingley (B&B), pentru 400 milioane lire (504,9 milioane euro), iar guvernul Marii Britanii a naţionalizat restul activelor deţinute de banca britanică.

Informaţiile au afectat evoluţia euro şi valutelor emergente faţă de dolar, ceea ce confirmă optimismului investitorilor că planul guvenului SUA de susţinere a sistemului financiar va fi aprobat în curând.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cursul BNR a urcat la 3,7028 lei/euro.
 Vizualizări articol: 432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cursul BNR a urcat la 3,7028 lei/euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei