Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 iun 2008 - Anul XIII, nr. 136 (3817)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Numărul agricultorilor care au cerut subvenţii UE a scăzut

Peste 1,13 milioane de agricultori au depus cereri pentru subvenţia pe hectar din fonduri UE şi plăţile complementare de la buget în 2008, în scădere faţă de nivelul de anul trecut, de 1,24 milioane, în timp ce numărul fermierilor sancţionaţi pentru întârzierea solicitării a crescut.

Până la termenul limită de 9 iunie, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) a primit 1,13 milioane de cereri, pentru o suprafaţă totală de 9,3 milioane de hectare, în timp ce în 2007 numărul cererilor a fost mai mare, de 1,24 de milioane, iar suprafaţa totală pentru care au fost solicitate plăţi a fost de 9,6 milioane de hectare.

 

Mai mulţi întârziaţi.

Agricultorii au putut depune cereri pentru subvenţii în intervalul 3 martie - 15 mai, urmat de o altă etapă între 16 mai şi 9 iunie, care a presupus şi o sancţiune de 1% pentru fiecare zi de întârziere faţă de termenul iniţial.

Numărul fermierilor care vor fi penalizaţi în 2008 pentru depunerea cererilor cu întârziere a crescut semnificativ faţă de anul trecut.

Anul trecut circa 11.500 de agricultori au depus solicitările în intervalul cu penalizare, în timp ce în 2008 numărul fermierilor care au cerut plăţi cu întârziere a crescut de aproape şapte ori, la peste 80.000. În 2007, agricultorii au beneficiat însă de o derogare care a presupus prelungirea intervalului de depunere a cererilor fără sancţiuni.

Suprafaţa pentru care agricultorii au cerut subvenţia la hectar în 2008 depăşeşte nivelul de referinţă, de 8,7 milioane de hectare, la fel ca anul trecut.

 

Verificările suprafeţelor declarate.

Totuşi, în 2007 suprafaţa s-a diminuat în urma controalelor administrative şi în teren, întrucât mulţi fermieri au declarat în cereri suprafeţe mai mari decât în realitate.

Dacă şi în urma verificărilor suprafaţă pentru care sunt solicitate subvenţii rămâne mai mare decât cea de referinţă, plata pe hectar va fi redusă cu un anumit coeficient, acelaşi pentru toţi solicitanţii, întrucât suma totală alocată de UE, de 527,9 milioane de euro, va fi împărţită la un număr mai mare de hectare.

Pentru 2008 subvenţia pe hectar din fonduri UE este de circa 60 de euro, la care se adaugă plăţile complementare de la bugetul de stat şi cele din fonduri pentru dezvoltare rurală.

Fermierii care vor să retragă o parte din suprafeţele pentru care au cerut iniţial subvenţii, sau chiar toate parcelele, pot depune formularele respective până la 15 septembrie.

În prezent, APIA plăteşte sumele aferente anului 2007, care trebuie finalizate până la 30 iunie 2008.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul agricultorilor care au cerut subvenţii UE a scăzut.
 Vizualizări articol: 393 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul agricultorilor care au cerut subvenţii UE a scăzut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei