Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 mar 2008 - Anul XIII, nr. 65 (3746)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avans de 75% din subvenţia UE pe suprafaţă, prin credite

Fermierii care lucrează peste zece hectare pot obţine un avans de 75% din valoarea subvenţiei UE, prin credite preferenţiale de la anumite bănci, în condiţiile în care subvenţia ajunge la agricultori după începerea lucrărilor de primăvară.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) estimează că va începe plata subvenţiei UE pe suprafaţă în această săptămână, procesul urmând să fie finalizat până la finele lui mai. Agricultorii au însă nevoie de bani cât mai curând, pentru realizarea culturilor de primăvară, care nu poate fi amânată până în luna mai.

"Pentru a asigura finanţarea lucrărilor din campania agricolă de primăvară, în condiţiile în care o parte din plăţi se vor efectua în lunile aprilie şi mai, APIA a iniţiat perfectarea unui instrument de creditare a fermierilor în colaborare cu Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) şi o serie de bănci private şi de stat. De acest credit vor beneficia în principal fermierii care deţin suprafeţe de teren mai mari de zece hectare", se arată într-un comunicat APIA.

Instrumentul financiar bazat pe cesiunea de creanţe dă posibilitatea fermierilor să obţină credite pentru finanţarea lucrărilor agricole în condiţii preferenţiale, în valoare de 75% din suma estimată a fi primită din fonduri europene, pe baza unei adeverinţe eliberate de APIA. FGCR va garanta 50% din creditele solicitat de fermieri.

Condiţii preferenţiale înseamnă, de exemplu, dobânzi reduse. APIA a lansat o propunere băncilor, pe 7 martie, iar instituţiile de credit care s-au arătat interesate sunt CEC, Alpha Bank şi BRD.

O convenţie între cele trei bănci, Fondul de Garantare a Creditului Rural şi APIA va fi semnată în această săptămână.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avans de 75% din subvenţia UE pe suprafaţă, prin credite.
 Vizualizări articol: 410 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Avans de 75% din subvenţia UE pe suprafaţă, prin credite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pastramă de oaie cu brânză şi ciuperci 250g pastramă de oaie250g cubuleţe prăjite de pâine3 ouă4 linguri caşcaval ras250g urdă/ telemea200ml lapte3 căţei de usturoi2 linguri muştar250g spanac/ conopidă/ broccoli250g ciuperci1 ceapă30g unt Fierbeţi... Citeşte