Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 dec 2007 - Anul XII, nr. 296 (3665)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Date false

S-a raportat de două ori mai multă miere decât s-a produs

Producţia de miere din 2007 a fost printre cele mai reduse din ultimii cinci ani, dar apicultorii au depus la Ministerul Agriculturii date false, ceea ce face ca raportările autorităţilor să fie duble faţă de rezultatele reale, potrivit conducerii Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România.

"Acest an apicol a fost unul dintre cei mai slabi în privinţa producţiei de miere din ultimii cinci ani", a declarat, ieri, la Bistriţa, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România (ACAR), Eugen Zorici, la întrunirea filialei judeţene a asociaţiei.

Statistici grozave.

În ciuda acestui fapt, din datele statistice ale Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale reiese că producţia de miere a fost foarte bună, fiind estimată la 20.000 de tone, în timp ce reprezentantul ACAR prognozează cel mult un nivel de 10.000 de tone într-un an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Din datele oferite de Ministerul Agriculturii, la 31 decembrie 2006, România avea 975.000 de familii de albine şi realizase 19.177 de tone de miere. La 30 septembrie 2007, România avea deja 1,075 milioane de familii de albine, deşi noi avem alte raportări de la judeţe, cu câte familii s-au pierdut din cauza bolilor şi a calamităţilor", a spus Zorici.

El a precizat că în baza datelor oficiale, în primele nouă luni au fost produse 19.463 de tone de miere, la care se va adăuga producţia din ultimele trei luni ale anului.

22.000 de tone raportate.

"Aşa se face că depăşim 21-22.000 de tone raportate în România anul acesta. Noi ne plângem că românii nu au educaţie şi mănâncă doar 100 de grame de miere pe cap de locuitor. Unde-i mierea? Mai mult de 7-8.000 de tone de miere într-un an apicol normal nu se face. Eu mi-am permis şi am estimat 10.000 de tone în 2007, iar raportul de la minister arată un nivel dublu" a adăugat Zorici.

Preşedintele ACAR a solicitat apicultorilor să nu prezinte autorităţilor date false pentru că acest lucru va avea consecinţe în privinţa accesării fondurilor europene, dar şi a acordării subvenţiilor.

"Conform acestor statistici, pe stoc mai avem 6.000 de tone de miere şi mă întreb unde sunt, fiindcă eu zic că 10.000 de tone a fost toată producţia. Ceea ce s-a dus la procesator şi pe baza căreia s-au luat subvenţii reprezintă 3.100 de tone şi au fost exportate circa 6.000 de tone. Dar restul unde sunt?", a spus Zorici.

Propuneri.

El a explicat că ACAR a cerut, de mai multe ori, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale să retragă condiţionarea acordării subvenţiilor pentru apicultori de furnizarea a 10 kilograme de miere combinatelor de prelucrare a mierii, însă nu va avea succes dacă apicultorii continuă să mintă autorităţile în privinţa producţiei obţinute.

"Minţim azi, minţim mâine, dar depăşim la un moment dat Spania care are cele mai multe familii de albine din Europa. Dacă s-au dat 8.000 de tone la export înseamnă că 12.000 de tone au rămas în ţară. La 22 de milioane de locuitori sunt 600 de grame ce revin pe cap de locuitor, ceea ce înseamnă că românul mănâncă peste o jumătate de kilogram de miere. Şi nu este adevărat", a spus Zorici.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a raportat de două ori mai multă miere decât s-a produs.
 Vizualizări articol: 576 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
S-a raportat de două ori mai multă miere decât s-a produs0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tăiţei cu ciuperci de pădure 6 porţii - 90 minute 400g făină2 ouă300g ciuperci de pădure mai mici300g roşii150g caşcaval100g untcâteva frunze de busuioc2 căţei de usturoi1 ceapă micăpuţin oregano3 linguri ulei de măslinesare, piper Se amestecă... Citeşte