Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 dec 2007 - Anul XII, nr. 292 (3662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie

Confederaţiile sindicale au stabilit programul protestelor

Cele cinci confederaţii sindicale româneşti au stabilit programul comun al acţiunilor de protest determinate de refuzul stabilirii unui salariu minim pe economie pentru 2008 de cel puţin 540 de lei.

Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat, ieri, că săptămâna viitoare vor fi pichetate toate prefecturile, urmând să fie stabilită data grevei de avertisment şi organizarea unui miting de protest, când Parlamentul va lua în discuţie Legea bugetului pe 2008.

Membrii de sindicat afiliaţi la cele cinci confederaţii sindicale vor picheta, pe 12 decembrie, între orele 11.00 şi 12.00 sediile prefecturilor din ţară, urmând ca în intervalul 10-20 decembrie să hotărască o zi pentru greva de avertisment, în funcţie de finalizarea planificării pentru asigurarea transportului pe calea ferată (acesta trebuie asigurat, conform legii, la 1/3 din activitate).

Hossu a mai spus că, în momentul în care Camerele reunite ale Parlamentului vor relua în discuţie proiectul Legii bugetului pentru anul 2008, cel mai probabil în luna ianuarie, sindicaliştii din toată ţara vor organiza un miting în faţa sediului Executivului, iar două sute de persoane vor supraveghea dezbaterile pe această temă.

Nemulţumiri.

Sindicatele sunt, de asemenea, nemulţumite, că de aproximativ trei săptămâni partea guvernamentală tergiversează reluarea dialogului cu partenerii sociali. În ceea ce priveşte discuţiile cu patronatele, acestea sunt de acord cu salariul minim propus de Guvern de 500 de lei, dorind practic "neoficial, o destructurare a politicilor sociale şi susţinând evaziunea fiscală", a afirmat Hossu. "Guvernul încurajează evaziunea fiscală, fiind de acord cu patronatele care vor să plătească salariul minim oricărui salariat, iar restul banilor să îi dea ilegal, ceea ce înseamnă evaziune fiscală", a explicat liderul Cartel Alfa.

Sindicaliştii spun că nu se vor opri până nu vor obţine un salariu decent şi un buget care să reflecte faptul că politicile sociale europene sunt aplicate şi lucrătorilor din România.

Hossu a precizat că reprezentanţii salariaţilor nu mai pot accepta să existe în continuare persoane, multe dintre ele cu studii superioare, care să trăiască sub nivelul de subzistenţă. "Am înţeles că nu se poate face un salt brusc, de aceea am scăzut de la 700, cât am cerut iniţial, la 540, dar trebuie făcut un efort din partea tuturor partenerilor", a explicat Hossu.

Acesta spune că are sprijinul PD şi al PSD în ceea ce priveşte salariul minim şi că sindicatele vor discuta cu toate partidele parlamentare, inclusiv cu PNL. "Nu ne aşteptăm ca toate partidele să ne susţină, chiar dacă ceea ce cerem noi corespunde politicilor europene pe care toţi şi le-au asumat", a conchis Hossu.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Confederaţiile sindicale au stabilit programul protestelor.
 Vizualizări articol: 470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Confederaţiile sindicale au stabilit programul protestelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Frigărui cu ciuperci şi şuncă 4 porţii, 20  minute 8 ciuperci de pădure cu mărimea de 5 - 6 cm100g bacon12 frunze de dafin1 căţel de usturoi2 rămurele de rozmarin8 linguri ulei de măslinesare, piper Se curăţă şi se pisează usturoiul. Se pune într-un... Citeşte