Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 dec 2007 - Anul XII, nr. 292 (3662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezbatere

Ţăranii, invitaţi să-şi dea cu părerea pe blog

Ţăranii români îşi pot exprima părerile despre reformarea politici agricole comunitare (PAC) pe blogul personal al comisarului UE pentru Agricultură, după ce Mariann Fischer Boel a lansat săptămâna trecută o invitaţie la dezbatere atât fermierilor, cât şi altor părţi interesate.

Fischer Boel a invitat agricultorii şi alte părţi interesate, din toate statele membre ale Uniunii Europene, să-şi exprime părerea despre propunerea de reformare PAC, pe blogul său.

"Nu cred că ar trebui să vorbim numai cu miniştri şi personalul lor, dar şi cu membri ai Parlamentul European, grupuri de fermieri, organizaţii neguvernamentale de mediu şi din alte domenii şi - de importanţă crucială - oamenii de pe stradă. (...) Aşa că aş îndemna pe toată lumea din blogosferă să se angajeze în dezbatere şi să-i încurajeze şi pe alţii să facă la fel. Blogul meu este locul perfect pentru acest dialog, aşa că sper că vom vedea o dezbatere plină de viaţă în următoarele luni", scrie Fischer Boel, pe blogul său.

Deşi face însemnări pe blog în principal în limba engleză, comisarul îi îndeamnă pe cititori să îşi posteze comentariile şi în limba lor maternă.

Evaluare.

Tot în scopul dezbaterii propunerilor de îmbunătăţire a PAC, Comisia Europeană a lansat un site destinat evaluării politicii agricole şi organizează două conferinţe, astăzi şi pe 11 ianuarie 2008, la care publicul are acces prin pagina web a Direcţiei pentru Agricultură a executivului UE.

Întâlnirea de astăzi are ca temă evaluarea "stării de sănătate" a PAC, iar cea din 11 ianuarie 2008 se referă la sectorul produselor lactate.

Comisia Europeană a prezentat pe 20 noiembrie o serie de măsuri pentru reformarea politicii agricole comune, care includ decuplarea sprijinului acordat agricultorilor de producţie, eliminarea mecanismelor de intervenţie şi simplificarea procedurilor administrative.

La nivel european au început deja dezbaterile privind măsurile ce trebuie adoptate pentru simplificarea PAC, iar unii dintre reprezentanţii agricultorilor şi-au exprimat nemulţumirea faţă de propunerile CE. Circa 250 de agricultori, inclusiv români, din mişcarea Via Campesina, au protestat la Bruxelles, la sfârşitul luni noiembrie, în faţa clădirii unde miniştrii Agriculturii din UE discutau propunerile de reformare a politicii agricole.

Propunerea care ar dezavantaja cel mai mult fermierii români este creşterea nivelului suprafeţei minime pe care un agricultor trebuie să o muncească pentru a avea acces la subvenţii din fonduri UE.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ţăranii, invitaţi să-şi dea cu părerea pe blog.
 Vizualizări articol: 471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ţăranii, invitaţi să-şi dea cu părerea pe blog0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Frigărui cu ciuperci şi şuncă 4 porţii, 20  minute 8 ciuperci de pădure cu mărimea de 5 - 6 cm100g bacon12 frunze de dafin1 căţel de usturoi2 rămurele de rozmarin8 linguri ulei de măslinesare, piper Se curăţă şi se pisează usturoiul. Se pune într-un... Citeşte