Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 oct 2007 - Anul XII, nr. 256 (3631)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acţiuni

Proprietarii de pensiuni agro-turistice, consiliaţi de OJPC

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Proprietarii de pensiuni agro-turistice au participat săptămâna trecută la o serie de cursuri de instruire în ceea ce priveşte legislaţia în domeniu, organizate de Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului din Suceava.

Şeful OJPC Suceava, Elena Oanea, a declarat că „este vorba despre cursuri de instruire menite a-i informa pe proprietarii de pensiuni cu privire la legislaţie, mai ales acum, în perioada de iarnă, când numărul clienţilor va creşte semnificativ”.

La consiliere au participat aproximativ 25 de proprietari de pensiuni turistice din judeţ, iar aceştia au semnalat OJPC-ului o serie de probleme cu care se confruntă. Dintre acestea, Elena Oanea le-a amintit pe cele legate de normele europene intrate de curând în vigoare.

„Proprietarii de pensiuni au spus că se confruntă cu o serie de norme greu de respectat, precum obligativitatea de a avea doar lenjerie de pat şi prosoape albe, în condiţiile în care marea majoritate a proprietarilor au deja produse colorate”, a spus Elena Oanea.

O altă problemă ridicată de proprietarii de pensiuni este cea legată de bucătăria pensiunilor, care trebuie să funcţioneze ca orice unitate de alimentaţie publică pe perioada în care în pensiuni sunt făcute cazări.

Şeful OJPC Suceava, Elena Oanea, a precizat că „scopul consilierilor organizate este de a informa proprietarii de pensiuni turistice, care, la rândul lor, să informeze corect consumatorii, iar aceştia din urmă să-şi aleagă serviciile în cunoştinţă de cauză”.

În ultima lună, OJPC a efectuat acţiuni de consiliere a mai multor agenţi economici. Potrivit Elenei Oanea, au fost consiliaţi proprietarii magazinelor alimentare mici, de cartier, proprietarii saloanelor de coafură, cosmetică şi frizerie. În total, au fost consiliaţi peste 200 de agenţi economici în ceea ce priveşte legislaţia de protecţie a consumatorului.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proprietarii de pensiuni agro-turistice, consiliaţi de OJPC.
 Vizualizări articol: 512 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proprietarii de pensiuni agro-turistice, consiliaţi de OJPC0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei