Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 oct 2007 - Anul XII, nr. 256 (3631)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Datornici

Peste o mie de persoane din judeţul Suceava au poprire pe pensii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Pensionarii din judeţul Suceava se îndatorează, din ce în ce mai mult, la bănci sau la alte instituţii de unde pot obţine împrumuturi. După ce primesc sumele solicitate, o parte dintre aceşti pensionari se transformă în datornici care, fie refuză, fie nu mai au posibilitatea de a returna sumele împrumutate.

Potrivit directorului executiv al Casei Judeţene de Pensii (CJP) Suceava, Robert Marian, numărul pensionarilor pentru care instituţia face, lunar, popriri este în creştere în comparaţie cu anii anteriori.

Astfel, numai în luna octombrie, CJP Suceava a efectuat popriri pe pensiile a 1.338 de persoane din judeţul Suceava. Valoarea totală a acestor popriri pentru sume datorate către diferite instituţii sau persoane fizice s-a ridicat, în această lună, la 102.936 de lei.

Cele mai multe popriri, 265, au fost făcute pentru pensii de întreţinere, 245 pentru datorii către Casa de Ajutor Reciproc pentru Pensionari, 227 pentru cămine spital pentru pensionari, 210 solicitate de executori judecătoreşti, 151 solicitate de administraţii fiscale locale, 43 pentru datorii către CEC sau alte bănci, 26 la solicitarea unor executori bancari, 15 pentru datorii către societăţi comerciale, în timp ce 146 de popriri au fost făcute din diverse alte motive.

Atât numărul datornicilor, cât şi valoarea popririlor a crescut comparativ cu luna octombrie a anului 2006, când CJP Suceava a făcut 987 de popriri, pentru 95.513 lei.

„Această creştere se explică  prin faptul că tot mai mulţi pensionari au devenit membri ai Caselor de Ajutor Reciproc, o mare parte dintre aceştia fac împrumuturi, crescând astfel şi numărul debitorilor”, a explicat directorul Robert Marian.

Conform legii, fie la solicitarea instituţiilor care intenţionează să-şi recupereze debitele şi, evident, cu prezentarea dovezilor privitoare la aceste datorii, fie ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti, Casa Judeţeană de Pensii poate reţine până la o treime din pensia datornicului, dacă este vorba despre un singur debit, sau chiar jumătate din această pensie, dacă este vorba despre mai multe debite.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o mie de persoane din judeţul Suceava au poprire pe pensii.
 Vizualizări articol: 608 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste o mie de persoane din judeţul Suceava au poprire pe pensii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei