Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 74 (7991)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vineri, 1 aprilie

„Seară de Poezie” și întâlnire cu poeții Andrei Zbîrnea și Amalia Mayer, la Colegiul Național „Petru Rareș”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Casa de Poezie Light of ink, Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava și Villa Alice organizează o nouă „Seară de Poezie” la care sunt invitați poetul Andrei Zbîrnea și poeta Amalia Mayer.

Evenimentul cultural va avea loc vineri, 1 aprilie 2022, la ora 16.00, în Aula Colegiului Național „Petru Rareș” (Strada Mihai Viteazu 24, Suceava). Moderatorii serii sunt prof. Gheorghe Cîrstian și poetul Vlad Sibechi. Ei vor dialoga cu poetul Andrei Zbîrnea despre volumul nick cave@bergen, apărut în 2021, la Casa de Pariuri Literare, la categoria Ediții sonore.

Poezie, colecția Mornin’ Poets (editor: Cristian Cosma; texte de prezentare pe coperta a IV-a: Florentin Popa, Diana Geacăr, Andrei Crăciun; ilustrații: Andra Berilă).Andrei Zbîrnea s-a născut în anul 1986, în Urziceni. Jurnalist, copywriter, câteodată poet. „Om bun la toate la Atelierul Mornin’ Poets. Speră ca într-o bună zi să poată scrie și proză (momentul e destul de aproape). Coordonator al proiectului de recenzii Kooperativa Poetică de pe site-ul citestema.ro. A participat la FILIT 2019 (Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași) și la Poezia e la Bistrița 2021. A fost tradus în limbile cehă, daneză, maghiară, engleză și franceză. FAN al echipei Borussia Dortmund și al serialului The Office (versiunea din State). Cărți publicate: Rock în Praga (Herg Benet, 2011); #kazim (contemporani cu primăvara arabă) (Herg Benet, 2014); Turneul celor Cinci Națiuni (frACTalia, 2017); Pink Pong (alături de Claus Ankersen, frACTalia, 2019); nick cave@bergen (Casa de pariuri literare, 2021)”, ne-a spus prof. Gheorghe Cîrstian.

Poeta Amalia Mayer s-a născut în anul 2005, în Fălticeni. Este elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Petru Rareș”, membră a Casei de Poezie Light of ink. A publicat poezie pe poeticstand.ro & în Suplimentul de Poezie L.ink. Amalia debutează vineri la „Seara de Poezie”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Seară de Poezie” și întâlnire cu poeții Andrei Zbîrnea și Amalia Mayer, la Colegiul Național „Petru Rareș”.
 Vizualizări articol: 473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Seară de Poezie” și întâlnire cu poeții Andrei Zbîrnea și Amalia Mayer, la Colegiul Național „Petru Rareș”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei