Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 74 (7991)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reprezentaţie

„Noi 2…3”, cea mai nouă producţie a Asociaţiei „Fălticeni Cultural”, în parteneriat cu Teatrul „Matei Vişniec” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spectacolul „Noi 2…3” este cea mai nouă producţie a Asociaţiei „Fălticeni Cultural”, realizată în parteneriat cu Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava, un recviem, o reprezentaţie-strigăt al unei generaţii sacrificate. Inspirat de textul lui Marius von Mayenburg „Chip de foc”, regizorul și actorul Alexandru Marinoferă publicului o piesă despre „sindromul tinereţii”, despre cât de greu e să fii tânăr în lumea de azi.

„Armonia din familie este întreruptă de o altă persoană, care duce la o conjunctură neaşteptată, în care naşterea se poate transforma în moarte”; „Cred ca toţi ştim acea familie în care nimic nu se potriveşte. Acest spectacol ilustrează perfect ideea, îmbinând elemente dramatice şi comice, oferind spectatorilor o experienţă de neuitat. Un spectacol complex, haotic în aparenţă, dar cu un substrat plin de încărcătură emoţională”; „Această poveste este despre toate prăpăstiile care se cască în oameni, prăpăstii în care ei continuă să cadă în fiecare zi, din ce în ce mai adânc, până într-o zi când totul se transformă în foc” sunt o parte din gândurile din culise mărturisite de preotul Liviu Mihăilă, preşedintele Asociaţiei „Fălticeni Cultural”.

Spectacolul „Noi 2…3” va avea avanpremiera sâmbătă, 2 aprilie, iar duminică, pe 3 aprilie, este programată premiera, ambele evenimente având loc începând cu ora 19:00, la sala „Draga Olteanu Matei” din Fălticeni. Piesa oferă o incursiune în viaţa cotidiană a unei familii: relaţia părinţilor este banală şi lipsită de afecţiune; fiul Kurt, aflat în pubertate, citeşte filosofie şi incendiază cartierul, iar sora sa cea mare, Olga, cu care acesta are o legătură incestuoasă, face tot ce-i stă în putinţă să evadeze din strâmtoarea adolescenţei, cu ajutorul prietenului ei, Paul.

Piesele lui Marius von Mayenburg - unul din cei mai jucaţi dramaturgi germani actuali - descriu o lume lipsită de speranţă, în care autorul dă cuvântul celor marginalizaţi, personaje cu o existenţă subversivă şi provocatoare, dominate de un etern conflict cu sine, dar şi cu mediul subiectiv în care se găsesc.

Distribuţie: Alexandru Tomegea – Tata, Mădălina Ţăranu – Mama, Maya Ivona – Olga, Sebastian Grumăzescu – Kurt, Tamara Alexandrescu – Paul. Un concept de Alexandru Marin, după “Chip de foc” de Marius von Mayenburg. Spectacolul este recomandat adolescenţilor şi părinţilor lor (vârsta 14+). Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile!

 

Alexandru Marin este cunoscut pe scena suceveana unde a jucat în 14 spectacole dar unde participat și la multe alte activități ale teatrului Matei Vișniec. A pășit pe scenă în piesa Plaja în regia lui Radu Afrim la teatrul Maria Filloti din Brăila când era licean în anul 2003 iar de aici a început dorința de a rămâne  fidel scenei fapt care l-a determinat sa dea admitere la Facultatea de Teatru, specializarea Arta actorului din cadrul Universității de Arte "George Enescu" din Iași pe care a și absolvit-o în anul 2010. Deși a colaborat pe parcursul a 14 ani cu teatrul brăilean totuși scena l-a adus la Suceava unde este angajat al Teatrului Matei Vișniec și e prezent în aproape toate spectacolele care se pun în scenă. Acum vă invită la cea mai noua premiera a Asociației Fălticeni cultural în colaborare cu Teatru Matei Vișniec un spectacol pe care l-a conceput cu îndrăzneală pentru fălticenieni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Noi 2…3”, cea mai nouă producţie a Asociaţiei „Fălticeni Cultural”, în parteneriat cu Teatrul „Matei Vişniec” Suceava.
 Vizualizări articol: 648 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Noi 2…3”, cea mai nouă producţie a Asociaţiei „Fălticeni Cultural”, în parteneriat cu Teatrul „Matei Vişniec” Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei