Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 26 (6736)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Competiţie

Concursul de creaţie literară „100 de ani în 1000 de cuvinte” pentru elevii de gimnaziu şi de liceu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În anul centenarului, Radio Trinitas lansează concursul de creaţie literară „100 de ani în 1000 de cuvinte”, care se adresează elevilor de gimnaziu şi celor de liceu, de pe întreg teritoriul ţării.Elevii de gimnaziu şi cei de liceu trebuie să trimită, până la data de 1 mai 2018, o poezie, un eseu sau un fragment de proză, povestire, fragment de nuvelă, scrise de ei, care să conţină cel mult 1000 de cuvinte. „Tema de inspiraţie pentru concurs este momentul istoric de la 1 decembrie 1918”, se anunţă pe site-ul oficial al Radioului Patriarhiei Române.

Lucrarea trebuie transmisă prin poştă, până la data de 1 mai 2018, pe adresa: Patriarhia Română - Radio Trinitas, Strada Sf. Ecaterina, nr. 2-4, sector 4, Bucureşti. Pe plic trebuie menţionat: „Pentru concursul <100 de ani în 1000 de cuvinte>, Radio Trinitas”. Selectarea textelor care vor intra în concurs, în funcţie de respectarea regulamentului, se va face până la data de 11 mai 2018. În perioada 14-30 mai 2018, juriul va decide lucrările câştigătoare pentru fiecare secţiune în parte: proză scurtă, eseu, poezie. În data de 1 iunie 2018, lucrările câştigătoare vor fi anunţate în cadrul programelor Radio Trinitas.

 

Premii pe categorii de vârstă

Lucrarea fiecărui participant va fi evaluată de un juriu format din: criticul literar Alex Ştefănescu, scriitorul Petre Crăciun şi Odilia Roşianu, redactor-şef „Literatura de Azi”. Fiecare lucrare va fi punctată pe o scară de la 0 la 100 de puncte. Lucrările vor intra apoi într-o altă etapă de selecţie, a celor care vor fi premiate. Selecţia se va face de pr. Teodor Gradinaciuc şi de realizatorul emisiunii „Bucuria Poveştilor”, Adriana Ene. Vor fi premiate cu diplomă toate lucrările care vor obţine un punctaj de minimum 90 de puncte. Lucrările care au media peste 9,50 vor fi considerate câştigătoare şi premiate pe secţiuni şi categorii de vârstă, pornind de la menţiuni, ajungând la premiile I, II, III şi Marele Premiu. Câştigătorii vor fi anunţaţi în data de 1 iunie 2018.

Premiile vor consta în: Diplomă de câştigător sau participant la concurs; Publicarea tuturor lucrărilor premiate în publicaţiile Patriarhiei Române; Invitaţie de a participa în emisiunile Radio Trinitas. Câştigătorii vor fi invitaţi să participe la ediţiile radio ce vor fi special pregătite şi dedicate zilei de 1 decembrie 2018. Vor mai fi şi alte premii surpriză care vor fi anunţate pe parcurs.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul de creaţie literară „100 de ani în 1000 de cuvinte” pentru elevii de gimnaziu şi de liceu.
 Vizualizări articol: 1262 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concursul de creaţie literară „100 de ani în 1000 de cuvinte” pentru elevii de gimnaziu şi de liceu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei