Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 apr 2016 - Anul XXI, nr. 90 (6203)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Cum să iubeşti, Thich Nhat Hanh

Despre autor

Thich Nhat Hanheste unul dintre cei mai cunoscuţi şi respectaţi maeştri Zen din lumea contemporană, poet şi activist pentru pace şi drepturile omului. În anul 1967 a fost nominalizat de către Martin Luther King la Premiul Nobel pentru Pace. Este autorul a peste 100 de cărţi care abordează tematici precum meditaţia, conceptul de mindfullness sau budismul, volume care s-au vândut în peste 3 milioane de exemplare doar în Statele Unite ale Americii. Ca o formă de recunoaştere a impactului spiritual pe care-l are asupra umanităţii, este supranumit ,,celălalt Dalai Lama“.

 

Despre carte

„Dacă torni un pumn de sare într-o cană cu apă, apa va fi cu neputinţă de băut. Dar dacă torni sarea într-un râu, oamenii pot scoate mai departe apă de-acolo ca să gătească, să se spele şi să bea. Râul e imens şi are capacitatea de a primi, de a îmbrăţişa şi de a transforma. Când inimile noastre sunt mici, înţelegerea şi compasiunea noastră sunt mărginite, şi suferim. Nu-i putem accepta sau tolera pe ceilalţi, împreună cu defectele lor, şi le cerem să se schimbe. Dar când inimile noastre devin mai încăpătoare, aceste lucruri nu ne mai fac să suferim. Nutrim multă compasiune şi înţelegere şi îi putem accepta din toată inima pe ceilalţi. Îi acceptăm aşa cum sunt, şi atunci ei au şansa să se transforme. Aşadar, marea întrebare este: cum ne ajutăm inima să se dezvolte?“ Thich Nhat Hanh

 

Date tehnice

Data apariţiei: Feb 26, 2016

Tip copertă: Broşată

Format: 140 x 200

Nr. pagini: 128

ISBN: 978-606-33-0429-3

 

Extras din cartea Cum să iubeşti, Thich Nhat Hanh

CELE PATRU ELEMENTE ALE IUBIRII ADEVĂRATE

Iubirea adevărată e alcătuită din patru elemente: bunătatea plină de iubire, compasiunea, bucuria şi echilibrul sufletesc. În sanscrită, acestea sunt maitri, karuna, mudita şi upeksha. Dacă iubirea ta cuprinde aceste elemente, ea va fi tămăduitoare şi transformatoare şi va avea elementul sacralităţii în ea. Iubirea adevărată are puterea de a tămădui şi de a transforma orice situaţie şi de a aduce un sens profund vieţii noastre.

 

BUNĂTATEA PLINĂ DE IUBIRE

Primul element al iubirii adevărate este bunătatea plină de iubire. Esenţa bunătăţii pline de iubire este capacitatea de a oferi fericire. Poţi fi rază de soare pentru altcineva. Dar nu poţi oferi fericire până când n-o ai tu însuţi. Aşadar clădeşte înăuntrul tău un cămin al fericirii acceptându-te şi învăţând să te iubeşti şi să te tămăduieşti. Învaţă să practici starea de prezenţă continuă în aşa fel încât să poţi crea momente de fericire şi de bucurie cu care să te hrăneşti. Apoi vei avea ceva de oferit celeilalte persoane.

 

COMPASIUNEA

Al doilea element al iubirii adevărate este compasiunea. Compasiunea este capacitatea de a înţelege suferinţa din tine însuţi şi din cealaltă persoană. Dacă îţi înţelegi propria suferinţă, îl poţi ajuta pe celălalt să-şi înţeleagă suferinţa lui. Înţelegerea suferinţei aduce compasiune şi uşurare.

Poţi să-ţi transformi suferinţa proprie şi să ajuţi la transformarea suferinţei celeilalte persoane cu ajutorul practicii stării de prezenţă continuă şi a privitului în profunzime.

 

BUCURIA

Al treilea element al iubirii adevărate îl reprezintă capacitatea de a oferi bucurie. Când ştii cum să dai naştere bucuriei, aceasta te va hrăni şi îl va hrăni şi pe celălalt. Prezenţa ta e o ofrandă, ca o adiere de aer proaspăt, ca florile de primăvară sau ca cerul albastru strălucitor.

 

ECHILIBRUL SUFLETESC

Al patrulea element al iubirii adevărate este echilibrul sufletesc. Îi mai putem spune caracter atotcuprinzător

sau nondiscriminare. Într-o relaţie profundă, nu mai există o graniţă între tine şi cealaltă persoană. Tu eşti ea şi ea e tu. Suferinţa ta e suferinţa ei. Înţelegerea propriei tale suferinţe ajută persoana iubită să sufere mai puţin. Suferinţa şi fericirea nu mai sunt chestiuni individuale. Ceea ce se întâmplă persoanei iubite ţi se întâmplă ţie. Ceea ce ţi se întâmplă ţie se întâmplă persoanei iubite.

 

INTROSPECTIV – cele mai relevante cărţi de spiritualitate, psihologie şi dezvoltare personală

Introspectiv este un imprint Litera

Evoluţia începe de la cunoaşterea de sine. Prin lectură, pornim într-o călătorie înspre sine, pentru ca apoi să găsim starea de împăcare şi echilibrul interior. Introspectiv îşi propune să ofere cititorului cărţi-reper din domeniile spiritualităţii, psihologiei şi dezvoltării personale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum să iubeşti, Thich Nhat Hanh.
 Vizualizări articol: 1837 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cum să iubeşti, Thich Nhat Hanh5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei