Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 apr 2016 - Anul XXI, nr. 90 (6203)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Competiţie

Doi regizori tineri, dar cu multă experienţă, concurează pentru postul de director artistic al Teatrului „Matei Vişniec”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Postul de director artistic al nou-înfiinţatului Teatru „Matei Vişniec” Suceava este dorit de doi regizori tineri, dar cu un palmares impresionant.

În urma selecţiei dosarelor pentru concursul organizat în data de 18 aprilie, au fost admise candidaturile regizorilor Alexandru Nagy şi Andrei Munteanu, după cum a anunţat managerul Teatrului „Matei Vişniec” Suceava, Carmen Veronica Steiciuc.

 

Promotorul teatrului în spaţii neconvenţionale

Alexandru Nagy este director artistic la Teatrul Independenţilor Profesionişti, a obţinut masteratul de regizor la Universitatea din Essex (Marea Britanie), iar actoria a studiat-o la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”.

Alexandru Nagy este considerat un regizor foarte creativ, căruia nu îi place să meargă pe „drumuri bătătorite”, promovând ideea de a face teatru în spaţii neconvenţionale, fiind şi regizorul primului primul spectacol din România care s-a jucat la Aeroportul Otopeni. 

Născut pe 25 aprilie 1990, Alexandru Nagy înfiinţa la 14 ani primul teatru de amatori din România, intitulat Arca lui Noe, iar la 17 ani organiza primul festival de teatru cu decor virtual din România. Încă din perioada de actorie, a fost asistent de regie la spectacole ale Teatrului Naţional din Bucureşti şi ale Teatrului Metropolis, regizate de maestrul Horaţiu Mălăele. În palmaresul său de regizor sunt trecute mai multe piese de teatru ale dramaturgului Matei Vişniec, fiind un bun cunoscător al operelor acestuia.

 

Regizor al unei piese interzise la Bucureşti în anii '70

Regizorul Andrei Munteanu este cunoscut în principal pentru activitatea sa la Teatrul Evreiesc de Stat, TES, dar şi pentru colaborările sale internaţionale, cu Teatrul Arena di Verona, dar şi cu Teatrul Evreiesc de Stat „Ida şi Rachel Kaminska” din Varşovia, unde a regizat piesa „Dumnezeul răzbunării”, foarte rar montată în teatrele lumii, datorită subiectului său controversat. De altfel, piesa respectivă a şi fost interzisă la Bucureşti în anii '70.

Andrei Munteanu a debutat în 2008 cu spectacolul „MaghenDavidul dragostei”, de I. Nessys, iar primul spectacol pe care l-a montat la Bucureşti a fost “Sora mai mare”, de Al. Volodin, la Teatrul Evreiesc de Stat, în 2010.

Pentru ambele piese a obţinut premii la Festivalul de teatru “Leul de aur” din Lvow, Ucraina, şi la Festivalul de teatru “Întâlnirile din Minsk”. Născut pe 24 decembrie 1983, la Chişinău, a studiat la Facultatea de Sociologie şi Filosofie a Universităţii de Stat din Moldova, apoi la Facultatea de Teatru, secţia regie teatru dramatic. Cursurile superioare pentru regie le-a urmat la Moscova, apoi a venit la Bucureşti, unde a absolvit, în 2011, Facultatea de Teatru la UNATC, secţia regie teatru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi regizori tineri, dar cu multă experienţă, concurează pentru postul de director artistic al Teatrului „Matei Vişniec”.
 Vizualizări articol: 1851 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Doi regizori tineri, dar cu multă experienţă, concurează pentru postul de director artistic al Teatrului „Matei Vişniec”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei