Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 mar 2016 - Anul XXI, nr. 73 (6186)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Învierea lui Cristos

Paştele romano-catolic la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Credincioşii romano-catolici, care au celebrat sâmbătă Învierea lui Cristos, au participat duminică la Liturghia Solemnă parohială, oficiată la Biserica „Sf. Ioan Nepomuk” din municipiul Suceava.

 

Dacă în Sâmbăta Mare (Sâmbăta Învierii) sucevenii de confesiune romano-catolică au asistat la Vigilia Pascală (Liturghia Învierii), la care s-a oficiat Sfinţirea Focului şi a Lumânării Pascale, de la care au luat Lumina lui Cristos cu care au participat la procesiunea Preasfântului Sacrament, duminică au venit din nou la biserică, pentru a asculta Liturghia Solemnă.

Tot sâmbătă, zi în care au fost binecuvântate bucatele de Paşte (pască, ouă roşii, cozonaci, preparate din carne), s-a făcut şi slujba de sfinţire a apei de botez, apă care se foloseşte atât pentru botezul nou-născuţilor, cât şi al copiilor mai mari, care nu au primit botezul.

Slujba de Înviere se încheie cu o procesiune în jurul bisericii la care iau parte toţi credincioşii care au plecat apoi acasă cu Lumina Învierii.

Liturghia Solemnă parohială din Duminica Învierii a fost oficiată de preotul paroh al Parohiei Romano-Catolice „Sf. Ioan Nepomuk”, Iosif Păuleţ.

Ca şi în anii precedenţi, episcopul Petru Gherghel a adresat în scris tuturor credincioşilor romano-catolici din Diaceza de Iaşi (pe care o păstoreşte ajutat de episcopul auxiliar Aurel Percă), diaceză care include şi judeţul Suceava, o „Scrisoare pastorală de Paşti”.

„Convinşi fiind că anul acesta - subliniază episcopul de Iaşi - este şi trebuie să fie un an de har special pentru toţi cei care credem în Cristos, ne îndreptăm spre toţi şi spre fiecare în parte şi vă transmitem vouă, păstori ai credincioşilor noştri, vouă, Sfinţiilor Voastre, vouă, dragi persoane consacrate, fraţi şi surori, cu bucurie urarea noastră de fericire pentru sfânta Înviere şi vă încredinţăm, împreună cu episcopul nostru auxiliar Aurel şi cu toţi colaboratorii noştri din episcopie, seminar şi celelalte comunităţi parohiale şi mănăstiri, iubirii milostive a lui Dumnezeu, iubirii Fiului său preaiubit, mort şi înviat şi luminii Duhului Sfânt, cel ce ne luminează ochii şi inima, invitându-vă să cântăm cu toţii Domnului şi să-l proslăvim, căci mare şi milostiv este Părintele nostru ceresc.

Maica sfântă, maica milostivirii, preasfânta Fecioară Maria, şi toţi sfinţii noştri protectori să vă ocrotească şi să vă îmbucure mereu cu protecţia lor.

Sărbători fericite cu bucurii şi mângâieri!”

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Paştele romano-catolic la Suceava.
 Vizualizări articol: 1456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Paştele romano-catolic la Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura însiropată Simplă şi rapidă, fără aspect sofisticat şi arome exotice, această prăjitură pufoasă şi moale surprinde prin delicateţea gustului şi te face să mai vrei...Avem nevoie de:1 cană făină, 1 cană zahăr, 5 ouă, o lingură ulei, o lingură apă, 2-3 plicuri... Citeşte