Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 aug 2015 - Anul XX, nr. 191 (6003)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Clubul „Piraţii literari”

Întâlnire literară la Biblioteca Municipală din Câmpulung Moldovenesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Micul poet” din Câmpulung Moldovenesc, Sebastian Crăciun, în vârstă de 13 ani, elev în clasa a VI-a la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă”, care suferă de tetrapareză spastică, organizează vineri, 21 august, la ora 12:00, în incinta Bibliotecii Municipale din Câmpulung Moldovenesc, o nouă întâlnire în cadrul Clubului „Pirații literari”. Clubul funcţionează la Câmpulung Moldovenesc de mai mulţi ani, fiind iniţiat de Sebi Crăciun, doar că până acum ceva timp avea loc acasă la „micul poet”. Mama lui Sebi, Ancuţa Iuliana Crăciun, ne-a spus că „de şase săptămâni ne-am gândit să-l organizăm în incinta bibliotecii municipale, deoarece este mai accesibil copiilor. În fiecare vineri, la ora 12:00, ne întâlnim pentru două ore cu copii pasionaţi de literatură, de poezie, copii care-şi doresc să participe la acest club, dar şi cu un scriitor contemporan, cu care copiii poartă discuții de la egal la egal”.

 

Invitatul special este doctorul Florin Haidamac, care este şi scriitor

Pe parcursul întâlnirilor literare iniţiate de Sebi au fost invitate personalităţi precum scriitoarea Artemisia Ignătescu, poeta Elena Peiu, poetul humorean Sorin Poclitaru, poetul George Balabasciuc, urmând ca vineri, 21 august, să participe ca invitat special doctorul Florin Haidamac, care este şi scriitor.

„Despre doctorul Florin Haidamac se ştiu multe lucruri bune. Este un om special, care iubeşte mult copiii. Se vorbeşte mult despre el, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă sau a zilei de 1 Iunie, când organizează acţiuni umanitare pentru copilaşii pe care îi îngrijeşte”, ne-a spus Ancuţa Crăciun, care ne-a mai povestit că toţi copiii care participă la clubul literar iniţiat de Sebi au teme de făcut de la o săptămână la alta, „citesc câte o carte pe săptămână, aceeaşi carte, pe care apoi o dezbat, fac portrete literare, dar şi în creion (cei mai talentați la desen) şi chiar pun în scenă mici episoade din cărți, amuzându-se copios”.

 

A șasea întâlnire literară, o zi specială pentru Sebi

Unii dintre copiii care participă la club au început să scrie poezii, alţii poveşti pe care le citesc la întâlnirile literare. „Noi chiar intenționăm să scoatem o carte a lor, astfel stimulându-le creativitatea. Vineri va fi o zi specială pentru Sebi: este a șasea întâlnire literară, urmând trei săptămâni de pauză pentru el, pentru că va pleca la recuperare, dar îi vom sărbători în avans şi ziua de naştere (23 august), aşa că va fi o zi cu multe emoţii şi zâmbete”, a precizat Ancuţa Crăciun.

Sebi, copilul care suferă de tetrapareză spastică, a învăţat „să-şi reverse durerea în poezie” şi, astfel, a reuşit să scoată cărţi de poezii, cu care a încântat inimile multor oameni care i s-au alăturat în lupta lui cu boala. Văzând cât este de frumos să primeşti ajutorul celor din jur, Sebastian s-a gândit că, împreună cu ceilalţi, va reuşi să facă zile frumoase şi pentru alţi copii, prin intermediul întâlnirilor literare. În lumea literară Sebi începe să devină un nume cunoscut şi lupta cu boala pare pe un drum bun. După ce 11 ani a fost ţintuit într-un scaun cu rotile, micuţul a început să facă câţiva paşi de unul singur. Sunt paşi timizi, dar care le dau mari speranţe părinţilor că băiatul lor va deveni un om normal din punct de vedere fizic. Sebi îşi aşteaptă prietenii vineri, la sediul Bibliotecii Municipale din Câmpulung Moldovenesc, pentru ultima întâlnire literară din această vacanţă de vară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Întâlnire literară la Biblioteca Municipală din Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 2091 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Întâlnire literară la Biblioteca Municipală din Câmpulung Moldovenesc5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei