Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 iun 2015 - Anul XX, nr. 147 (5959)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Vernisaj

Interferenţe artistice, la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene din municipiul Suceava au avut loc vineri vernisajele Salonului de primăvară 2015 al Asociaţiei de Artă „Nicolae Tonitza” (TAG - Tonitza Art Group) şi cel al Salonului de primăvară-vară al artiştilor plastici amatori din judeţul Suceava.

Organizate în paralel cu sprijinul Centrului Cultural Bucovina (CCB), cele două saloane au fost deschise în prezenţa managerului CCB, Viorel Varvaroi, care i-a felicitat pe expozanţi şi le-a urat artiştilor amatori „să facă pasul spre profesionism”.

Dacă Salonul de primăvară al TAG aduce pe simeze cca. 50 de lucrări realizate în ulei, acrilic, acuarelă, creion, tuş şi grafică digitală, de un număr de 20 de artişti, Salonul de primăvară-vară al artiştilor plastici amatori reuneşte lucrări de pictură şi grafică semnate de 22 de participanţi.

 

O expoziţie  „plină de lumină, de ritm şi de bucurie cromatică”

Prezentată de conf. univ. dr. Sabina Fînaru, expoziţia membrilor TAG a fost apreciată ca fiind „plină de lumină, de ritm şi de bucurie cromatică”.

„Salonul de primăvară - a subliniat ea - prezintă o expoziţie coerentă din punct de vedere tematic datorită reprezentării cvasi-unanime a aceluiaşi mediu natural, observat în tabăra din luna mai organizată în Delta Dunării”.

„Primăvara în <împărăţia apelor> - a continuat ea - are o simplitate şi o linişte ce contrastează cu primăvara terestră, care zămisleşte o explozie de parfumuri, voci, forme şi culori de o incredibilă varietate”.

Enumerându-i pe artiştii expozanţi (Cristina Elena Chiriac, Angelica Mirela Pagu, Mihai Varzari, Liviana Pînzaru, Simona Cristina Casian, Leonard Adrian Melisch, Ana-Maria Ovadiuc AMO, Talida Grunzac, Cristina Iacob, Cristina Hreamătă-Macoveiciuc, Ioana-Cezara Poiată, Sophia Cristina Lauric, Mihai Pânzaru PIM, Andreea Popovici, Claudia Iuliana Ciofu, Mihaela Pavel, Alina Elena Lăzăreanu, Diana Georgiana Dimitriu, Ioana Lucia Lupu şi Florin Prodan), Sabina Fînaru s-a referit la faptul că aceştia „comunică privitorului o diversitate de atitudini, de la emotivitatea şi idilismul neoromantic, la impersonalizarea abstracţionistă, de la atmosfera fluidă creată de contactul cu imediatul, la simbolismul şi onorismul suprarealist şi neoexpresionist”.

 

„Centrul Cultural Bucovina doreşte să interfereze cu asociaţiile şi grupările artistice pentru construirea unor evenimente comune”

Al doilea vernisaj, cel al Salonului de primăvară-vară al artiştilor plastici amatori, a fost  prezentat de artistul plastic Mihai Pânzaru PIM, care a subliniat faptul că unii dintre expozanţii de la salonul TAG se regăsesc şi în această expoziţie.

Lucrările expuse, dintre care o parte au fost etalate la Stupca, la Festivalul Artelor „Ciprian Porubescu”, sunt semnate de Luminiţa Elena Lupu Agache, Cristina Andrişan, Corina Baciu, Oana Bejinari, Doina Vianora Catargiu, Ioana Cărare, Diana Larisa Dîrţu, Ioana Gagiu, Alexandra Stela Andreea Juduc, Alina Lăzăreanu, Samoilă Luchian, Leonard Adrian Melisch, Grigore Micu, Dan Nucu Nistor, Maria Natalia Emilia Niţă, Liviana Pînzaru, Dimitrie Savu, Naomi Ureche, Mihai Varzari, Alexandra Paula Aniţului, Andreea Bunescu şi Nicolae Zepciuc.

O manifestare prin care, aşa cum a spus la final Victor T. Rusu, „Centrul Cultural Bucovina doreşte să interfereze cu asociaţiile şi grupările artistice pentru construirea unor evenimente comune”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Interferenţe artistice, la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene.
 Vizualizări articol: 1461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Interferenţe artistice, la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei