Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mar 2015 - Anul XX, nr. 57 (5869)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Rafinament

Expoziţia „Misterul diafan al culorii” semnată de artista Cristina Hreamătă-Macoveiciuc, la Iulius Mall

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Iulius Mall Suceava a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute vernisajul expoziţiei „Misterul diafan al culorii”, expoziţie dedicată femeii semnată de artista Cristina Hreamătă-Macoveiciuc. Sucevenii pot admira până la Paşte cele 53 de tablouri în ulei, realizate în tehnica cuţitului de paletă. În expoziţie apar şi tablouri modulare, lucrări a căror unitate stilistică este realizată prin asamblarea de componente de sine stătătoare, care alcătuiesc împreună o expresie artistică şi estetică unitară.

 

PIM: „Cristina este un artist mare. Are o forţă extraordinară”

Artista a fost înconjurată la vernisaj de prieteni, admiratori, oameni care o apreciază, care iubesc arta pe care o face. Artistul plastic Mihai Pânzaru PIM a precizat încă de la începutul vernisajului că Cristina Hreamătă-Macoveiciuc a avut mereu succes în spaţii neconvenţionale, „pentru că spaţiul neconvenţional este formula prin care se desclerozează academistul. Cristina este un artist mare. O ştiu de când a debutat, de vreo 20 de ani. Are o forţă extraordinară. Lucrează în tehnica cuţitului de paletă, dar paleta ei este păstoasă. Foloseşte pastă multă, ceea ce înseamnă forţă, înseamnă diseminare rapidă a ideii şi a talentului ei în sufletul privitorului. Ne oferă prin această expoziţie o întâlnire cu natura, prin flori, prin trupuri feminine care se scaldă în lumină, trupuri care nu au nimic vulgar”.

Mihai Pânzaru PIM a mai completat că artista Cristina Hreamătă-Macoveiciuc este o „coloristă”, deşi acest termen, a completat el, este uşor ambiguu. „Cristina este un om care ştie ce înseamnă descompunerea culorilor. Ea ştie bine să combine cele şapte culori ale curcubeului, să respecte complementarităţile şi, de aici, rafinamentul, căldura din lucrările ei. Este un artist constant, care se dezvoltă de la etapă la etapă şi căruia îi dorim să nu stagneze”, a încheiat prezentarea artistul plastic Mihai Pânzaru PIM.

 

Efervescența naturii

Cristina Hreamătă-Macoveiciuc îşi doreşte ca prin această expoziţie să bucure ochii şi sufletul privitorilor. „Cred că expoziția și vernisajul au reușit să transmită mesajul dorit, o sărbătoare a primăverii, a florilor și a frumuseții feminine. Am încercat să folosesc în lucrările expuse predominant gama cromatică a primăverii și să redau efervescența naturii pe cale să se dezlănțuie într-o explozie de verdeață, de flori și de culoare vibrantă sub razele soarelui. Doresc ca cei care văd aceste tablouri să simtă bucurie, optimism și apropierea caldă a magicei reînvieri a naturii. Misterul feminin am încercat să-l surprind în expresivitatea nudurilor”, ne-a spus artista.

 

Rafinament prin dans

Ziua de sâmbătă, 7 martie, a fost una specială pentru artista Cristina Hreamătă-Macoveiciuc, dar şi pentru publicul aflat la vernisajul expoziţiei „Misterul diafan al culorii”. Cu toţii au avut parte de un moment de rafinament, de această dată prin dans, oferit de coregrafii Cristi Crâng şi Iulia Gordan din Iaşi. După cum am aflat ulterior, cei doi dansatori nu au avut coregrafii prestabilite. Au dansat tango argentinian „după inspirația de moment”, pentru că „fiecare dans este unic”. Spectaculos a fost şi dansul de grup. Am aflat de la Cristina Hreamătă-Macoveiciuc, îndrăgostită de ceva timp de tango, că a fost un moment spontan. „Nu a fost nimic regizat. Am stabilit ca cei care au chef să iasă să danseze. Au fost și avansați și începători. O pereche a venit chiar de la Iaşi. Instructorii și prietenii noștri Cristi şi Iulia, care trăiesc cu fiecare fibră frumusețea acestui dans, predau cursuri în Suceava de un an. Pe lângă vernisaj, sâmbătă a avut loc o milonga, adică o seară în care se dansează doar tango, pentru a sărbători împlinirea unui an de la începerea cursurilor de tango în Suceava”, a completat artista. Publicul s-a bucurat din plin de momentele coregrafice oferite de cuplurile de dansatori, alături de antrenorii lor, răsplătindu-i cu aplauze îndelungi.

Din pasiune pentru dans, în mod special pentru tango, Cristi Crâng şi Iulia Gordan au înfiinţat Şcoala de tango argentinian „Atelierul de Tango Iaşi” (facebook.com/atelieruldetango; www.atelieruldetango.ro, telefon: 0745 212 573, 0755 886 417).

 

O certitudine în peisajul picturii din Suceava

Cunoscută publicului autohton printr-o prodigioasă activitate didactică (profesor titular, din 1995, la cercul de „Artă textilă” din cadrul Palatului Copiilor Suceava) şi expoziţională (locală, regională, naţională şi internaţională), Cristina Hreamătă-Macoveiciuc dăruieşte publicului sucevean, an de an, expoziţii cu tablouri realizate în tehnica cuţitului de paletă. Începând cu anul 1992, talentul său nativ o impune ca o certitudine în peisajul picturii din Suceava, fiind o prezenţă permanentă la manifestările de gen. Vigoarea expresiei plastice, tuşele ferme îi sunt răsplătite cu numeroase premii. Aprecierile înregistrate cu ocazia numeroaselor expoziţii conving că mesajul ei artistic este receptat de un public larg, dovadă fiind şi prezenţa numeroasă la vernisajul de pe 7 martie, de la Iulius Mall Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţia „Misterul diafan al culorii” semnată de artista Cristina Hreamătă-Macoveiciuc, la Iulius Mall.
 Vizualizări articol: 1221 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Expoziţia „Misterul diafan al culorii” semnată de artista Cristina Hreamătă-Macoveiciuc, la Iulius Mall5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cozonac cu prune Copturile ritualice sunt mult și cu rostul lor în Postul Paștilor. Se fac de la colăcei de post la hulubi de pită și până la colacii mari, mai ales în zilele de pomenire a morților. Un astfel de colac, numit „uitata”,... Citeşte