Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 feb 2015 - Anul XX, nr. 27 (5839)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Atelier

„Anotimpurile” pictorului Iosif Csukat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pictorul sucevean Iosif Csukat, artistul plastic cel mai bine cotat la licitaţia circumscrisă celei de-a III-a ediţii a Galei „Top 10 Suceveni”, eveniment organizat la sfârşitul anului trecut de Monitorul de Suceava împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie şi Federaţia Patronală IMM Suceava, îşi pregăteşte prima ieşire pe simeze din anul 2015.

Lucrările în culori de ulei, realizate cu cuţitul de paletă în cadrul atelierelor de weekend ale Grupului „Domino” (grupare artistică independentă, cu „geometrie variabilă”, din care fac parte deocamdată artiştii plastici Iosif Csukat, Iulian Dziubinski, Gigi Ropciuc şi subsemnatul), vor fi etalate în primăvara acestui an într-o expoziţie de grup cu genericul „Anotimpuri”.

Lucrările lui Iosif Csukat, executate în are liber (plein air) în vara, toamna şi iarna anului precedent (cărora li se va alătura cel puţin o lucrare din primăvara acestui an), au ca subiecte casa de vacanţă de la Dărmăneşti a pictorului Gigi Ropciuc, Biserica romano-catolică/Basilica Minor din Cacica şi un peisaj de la marginea localităţii, un decupaj autumnal de pe malul Moldovei din zona Ariniş, de la Gura Humorului, şi o perspectivă hibernală de la Păltinoasa.

Iosif Csukat, care-i reprezintă în arta plastică din arealul bucovinean pe maghiari (anul trecut a reprezentat etnia maghiară în expoziţia cu genericul „Interferenţe etnice bucovinene”, organizată de Ziua Europei la „Casa Prieteniei” din municipiul Suceava), s-a format la Şcoala de Artă suceveană sub îndrumarea artistului plastic Virgiliu Parghel.

Îndrăgostit de natură, cu şevaletul „la purtător” pe coclauri în cătarea locurilor propice pentru pictat, Iosif Csukat (care, aşa cum spune, şi-ar fi dorit să trăiască şi să creeze în perioada Renaşterii) mărturiseşte că o lucrare finalizată înseamnă pentru el „un gând împlinit, o mare satisfacţie şi o profundă linişte interioară”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Anotimpurile” pictorului Iosif Csukat.
 Vizualizări articol: 1593 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Anotimpurile” pictorului Iosif Csukat5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cea mai simplă rețetă de hribi cu smântână din Maramureș Hribii cu haina lor maronie, rotunjori şi bonomi ca nişte... burghezi parizieni din veacul XIX! O dată ce ai poposit cu ei în bucătărie, poţi totuşi să faci un lucru: să închizi ochii şi, trăgând în piept mirosul de reavăn,... Citeşte