Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 oct 2014 - Anul XIX, nr. 237 (5746)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Spectacol

Maestrul Tudor Gheorghe aduce la Suceava „Anotimpurile mele”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Maestrul Tudor Gheorghe aduce la Suceava un spectacol de excepţie, „Anotimpurile mele”. Evenimentul va avea loc miercuri, 12 noiembrie, la ora 19:00, pe scena Casei de Cultură Suceava. Concertul „Anotimpurile mele” este o sinteză a „Anotimpurilor” lui Tudor Gheorghe, în care dirijorul Marius Hristescu a selectat cele mai frumoase partituri. La Suceava, Tudor Gheorghe va fi acompaniat de Filarmonica din Botoşani.

„Când m-am hotărât să fac acest spectacol, <Anotimpurile mele>, nu m-am gândit decât ce poeme voi nedreptăți, lipsindu-le de întâlnirea cu publicul care le-a îndrăgit deja în reprezentațiile cu fiecare anotimp. Voi primi mustrări din partea multor prieteni care vor fi mâhniţi că n-am cântat cutare sau cutare poezie. Vor avea dreptate, dar ce pot face? Credeţi-mă că-mi va fi greu să aleg. Fiţi siguri că voi încerca să vă mulţumesc pe toţi. Dar... vorba lui Caragiale: <Ce păcat, că nu se poate cu de toate!>”, a explicat maestrul Tudor Gheorghe.

El a adăugat că „prin varietatea tematică, prin perfecțiunea stilistică, prin frumusețea exprimării atâtor sentimente umane, poezia românească n-are nevoie de artificii spre a fi pusă în valoare în toată splendoarea ei. Dar într-o vreme când e citită din ce în ce mai puțin, m-am gândit că n-ar strica s-o îmbrac într-o haină de gală și s-o ofer spre admirație la cât mai mulți degustători de frumos. Așa au apărut pe rând cele patru anotimpuri ale poeziei românești cântate în acompaniamentul unor orchestre simfonice și al unor coruri”.

Sucevenii au descoperit farmecul, ritmul şi culorile specifice fiecărui „Anotimp” pe care maestrul l-a prezentat publicului. Fie că a fost „Primăvara”, „Toamna”, „Vara” sau „Iarna”, concertele susţinute de Tudor Gheorghe, adevărate „bijuterii poetice sau muzicale”, s-au bucurat de public numeros. Un bilet costă 80 de lei şi se poate cumpăra de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, intrare B, etaj I. Informaţii şi rezervări la numărul de telefon 0230 523 718, e-mail ccs.suceava@gmail.com.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maestrul Tudor Gheorghe aduce la Suceava „Anotimpurile mele”.
 Vizualizări articol: 1975 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Maestrul Tudor Gheorghe aduce la Suceava „Anotimpurile mele”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei