Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 mar 2014 - Anul XIX, nr. 57 (5566)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Vernisaj

„Triluri” picturale, la Apropo Cafe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Artistul plastic Lucian Mînecan a deschis sâmbătă, în ziua închinată Femeii, la Apropo Cafe, locaţia care l-a consacrat ca grafician în arealul artistic sucevean, prima sa expoziţie de pictură.

 

Lucian Mînecan se prezintă, la acest început de anotimp al primenirii, „în noua ipostază de pictor”

Expoziţia, prezentată într-un spaţiu neconvenţional, dar care se dovedeşte receptiv şi deschis experimentelor creative (Lucian Mînecan poate fi considerat ca fiind „omul casei”, întrucât a fost protagonistul unor evenimente organizate în acest local, precedentul fiind Art & Fashion show, o manifestare inedită în peisajul monden al Sucevei, în care artistul a avut-o ca parteneră pe designerul vestimentar Ioana Iacob) a reunit 15 lucrări, necircumscrise unei tematici sau unei viziuni unitare, prezentate însă într-un discurs vizual menit să evidenţieze postura de pictor a tânărului, care s-a remarcat, până acum, ca grafician.

De fapt, aşa cum au spus cei care au comentat evenimentul, Doru George Pascal şi Mihai Pânzaru PIM (nu întâmplător doi graficieni, dar în acelaşi timp realizatori de emisiuni la două posturi de televiziune locale), Lucian Mînecan se prezintă, la acest început de anotimp al primenirii, „în noua ipostază de pictor”.

 

„Graficianul ştie să controleze suprafeţele, punctele de fugă şi ştie să armonizeze cromatic lucrările”

Lucrările, etalate pe şevalete, la intrare, dar şi pe unul dintre pereţii localului, se supun genurilor peisaj citadin, portret, natură statică - flori.

Sunt, aşa cum a spus Mihai Pânzaru PIM, „ca nişte triluri” specifice anotimpului, „trilurilor” picturale ale artistului alăturându-li-se cele sonore ale tenorului sucevean Sorin Ursan Delaclit, care a fost invitatul special al manifestării.

Cu mărturisirea că în Lucian Mînecan se vede pe sine în anii de juneţe („dar cu rezultate mult mai palpabile decât aveam eu la vârsta lui”), Mihai Pânzaru PIM a subliniat că „un grafician va putea întotdeauna să facă şi pictură”, pentru că - iar exemplul îl oferă pe deplin cazul de faţă - „graficianul ştie să controleze suprafeţele, punctele de fugă şi ştie să armonizeze cromatic lucrările”.

Contrapunctate muzical de Sorin Ursan Delaclit, „trilurile” picturale ale lui Lucian Mînecan au constituit „buchetul” cromatic al unei seri dedicate Femeii.

Lucian Mînecan intră în arena vieţii artistice sucevene ca un concurent bine antrenat, înzestrat cu toate calităţile pentru a obţine un loc pe podium la competiţiile de gen.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Triluri” picturale, la Apropo Cafe.
 Vizualizări articol: 1423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
„Triluri” picturale, la Apropo Cafe3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei