Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 231 (5438)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De la o generaţie, la alta

Atelier demonstrativ de artă meşteşugărească

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene din municipiul Suceava a găzduit vineri un atelier de artă meşteşugărească (olărit), în cadrul căruia un grup de nouă tineri din Fălticeni, cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani, au lucrat sub îndrumarea meşterului popular Carmen Cristea, artist ceramist originar din zona Fălticeniului, dar care locuieşte în comuna Şcheia.

Organizarea acestui atelier demonstrativ se circumscrie proiectului cu genericul „HEARTS -Patrimoniul impulsionând afectivitatea, reevaluarea tradițiilor și solidarității”, implementat de Asociaţia Ghizilor din Bucovina sub coordonarea Nicoletei Loghin, proiect finanțat de Comisia Europeană prin programul Grundtvig, acțiunea Parteneriate.

Obiectivele acestui atelier au fost acelea de iniţiere a tinerilor în tainele olăritului, de conștientizare a importanței transmiterii acestui meșteșug de la o generație la alta și de cunoaștere a tipurilor de ceramică populară din România.

Aşa cum am aflat de la Gabriela Teişanu, consultant artistic - artă populară din cadrul Centrului Cultural Bucovina (CCB), care le-a vorbit participanţilor despre importanţa păstrării nealterate a culturii tradiţionale bucovinene, tinerii, care au fost iniţiaţi în tainele olăritului, şi-au exprimat dorinţa de a vedea la lucru şi practicanţi ai altor meşteşuguri.

Managerul CCB, Viorel Varvaroi, le-a promis că vor putea să se iniţieze şi în arta încondeierii ouălor sau în diferite alte activităţi meşteşugăreşti specifice arealului bucovinean. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Atelier demonstrativ de artă meşteşugărească.
 Vizualizări articol: 734 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Atelier demonstrativ de artă meşteşugărească0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei