Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 231 (5438)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Vă place Brahms?”

Violoncelistul Răzvan Suma, alături de pianistul spaniol Josu Okiñena, în concert extraordinar la Colegiul de Artă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Violoncelistul Răzvan Suma, alături de pianistul spaniol Josu Okiñena, va susţine pe 10 octombrie, de la ora 18:30, la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, un concert extraordinar, numit sugestiv „Vă place Brahms?”, la care publicul are acces liber.

În anul 2012, unul dintre cei mai activi muzicieni români, cu un palmares generos de concerte în Europa, Asia şi America, violoncelistul Răzvan Suma, cucerea publicul din 17 oraşe din România prin cele două ediţii ale primul său turneu naţional solo: „Vă place Bach?”. O extraordinară demonstraţie de virtuozitate artistică, evenimentul a însemnat o premieră absolută în domeniul muzicii clasice în România: prima interpretare a unui artist român, într-un singur concert, a integralei de suite pentru violoncel semnate de Bach. „Artistul care prin interpretarea lui dă impresia că totul este o joacă reuşeşte să atragă publicul în ea (…)”, spunea Răzvan Suma într-un interviu, caracterizare care i s-ar putea asocia chiar prezenţei sale pe scena de concert.

 

Turneu naţional

În perioada 8-29 octombrie, Răzvan Suma va „în-cânta” publicul din 13 oraşe: Iaşi, Suceava, Deva, Timişoara, Cluj-Napoca, Baia Mare, Carei, Bistriţa, Oradea, Piteşti, Braşov, Arcuş şi Bucureşti, propunând de această dată spectatorilor cele două sonate pentru pian şi violoncel compuse de unul dintre „giganţii muzicii clasice”, Johannes Brahms. Pentru ca povestea turneelor lui Răzvan Suma să fie cu adevărat una interesantă, Sonata nr. 1 în mi minor este puternic influenţată de Bach, tema principală a primei mişcări şi fuga fiind inspirate din lucrarea „Arta fugii”, semnată de înaintaşul lui Brahms, precizări făcute de Cristina Bărbulescu, coordonator PR - Proiecte Răzvan Suma.

 

Întâlnire amuzantă între doi artişti

Artistul român Răzvan Suma porneşte în această călătorie muzicală însoţit de doi foarte buni prieteni: violoncelul său de patrimoniu universal - Maucotel-Fournier, creat la Paris în anul 1849 – şi de pianistul Josu Okiñena, invitatul special al evenimentului, artist spaniol de mare virtuozitate cu o bogată carieră solistică. Cei doi muzicieni cântă împreună de peste opt ani.

După cum a spus Cristina Bărbulescu, povestea întâlnirii dintre cei doi parteneri de scenă se leagă de o întâmplare inedită şi amuzantă, petrecută şi ea pe tărâm spaniol, în anul 2002, când Răzvan Suma a participat la concursul internaţional „Villa de Llanes”, unde trebuia să aleagă, din lista pusă la dispoziţie de organizatori, un pianist corepetitor. A ales şi a fost convins, după sonoritatea numelui, că este vorba despre o artistă… japoneză! Surpriza a fost aşadar mare când cei doi s-au cunoscut şi artistul român a văzut că nu este vorba despre o pianistă, ci despre un pianist şi nu japonez, ci spaniol. Răzvan Suma a câştigat concursul şi de aici s-a născut o foarte frumoasă colaborare: cei doi au cântat împreună în cele mai importante săli de concerte din Spania, România sau Argentina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Violoncelistul Răzvan Suma, alături de pianistul spaniol Josu Okiñena, în concert extraordinar la Colegiul de Artă Suceava.
 Vizualizări articol: 758 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Violoncelistul Răzvan Suma, alături de pianistul spaniol Josu Okiñena, în concert extraordinar la Colegiul de Artă Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei