Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 111 (5318)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Rezultate

Patru elevi suceveni, premiaţi la Concursul Naţional “Cultură şi spiritualitate românească”, desfăşurat la Putna

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În perioada 10-12 mai, la Putna a avut loc faza naţională a Concursului „Cultură şi spiritualitate românească”, competiţie iniţiată şi coordonată de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava şi care se adresează elevilor de gimnaziu capabili de performanţă în domeniul interdisciplinar literatură română-religie. 

153 de participanţi s-au prezentat la cea de-a treia ediţie a concursului, dintre care 92 de elevi, 18 membri ai comisiei şi 43 de profesori însoţitori.

Competiţia a fost structurată pe două secţiuni, respectiv cea adresată elevilor claselor a V-a şi a VI-a (45 de elevi calificaţi) şi cea pentru clasele a VII-a şi a VIII-a (47 de calificaţi).

Judeţul Suceava a fost reprezentat de patru elevi, toţi fiind distinşi cu premii.

Suzan Otay (clasa a VI-a), de la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava, a obţinut Premiul al II-lea, aceasta fiind îndrumată de prof. Cristina Asimionesei.

Premiul al III-lea a fost adjudecat de Iasmina Răceanu (clasa a VIII-a), de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, aceasta fiind pregătită de prof. Mihaela Ilisei. Eleva a fost recompensată şi cu Premiul Special al Mănăstirii Putna.

Alexandru Breabăn (clasa a VIII-a), de la Şcoala „Petru Muşat” Siret, a obţinut o menţiune şi Premiul Special al Mănăstirii Putna. El a fost coordonat de prof. Camelia Fraseniuc.

Aceleaşi premii au fost câştigate şi de Georgiana Costan Burcă (clasa a VII-a), de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”. Eleva a fost pregătită de prof. Carmen Băcăneţ şi de insp. Gheorghe Hostiuc.

Obiectivul competiţiei vizează valorificarea potenţialului creativ al elevilor, prin dezvoltarea capacităţilor acestora de a înţelege şi de a exprima, în viziunea lor, perspectiva despre lume, despre condiţia umană sau despre artă, în maniera în care ele sunt reflectate în literatură, prin valorificarea elementelor religioase. Tema din acest an a competiţiei a fost „Lumea între sacru şi profan”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru elevi suceveni, premiaţi la Concursul Naţional “Cultură şi spiritualitate românească”, desfăşurat la Putna.
 Vizualizări articol: 1285 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Patru elevi suceveni, premiaţi la Concursul Naţional “Cultură şi spiritualitate românească”, desfăşurat la Putna4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei