Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 sep 2012 - Anul XVII, nr. 207 (5112)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Emisiune filatelică

„Fiare de călcat (II) - Colecţii româneşti”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Romfilatelia a pus în circulaţie începând cu data de 1 septembrie a.c. emisiunea filatelică „Fiare de călcat (II) - Colecţii româneşti”.

 

Emisiune realizată cu prilejul celui de-al 14-lea Congres Internaţional al Colecţionarilor de Fiare de Călcat

Emisiunea, care vine în completarea primei serii (care a cuprins cinci mărci poştale şi o coliţă dantelată şi care a fost pusă în circulaţie în luna februarie), este alcătuită din şase timbre, cu valori nominale cuprinse între 0,8 lei şi 14,5 lei, precum şi o coliţă nedantelată.

În acest an, oraşul Sinaia găzduieşte în premieră în ţara noastră, în perioada 1 - 3 septembrie, cel de-al 14-lea Congres Internaţional al Colecţionarilor de Fiare de Călcat.

Cu această ocazie, Romfilatelia a emis emisiunea filatelică „Fiare de călcat” (I şi II), care vizează piese din colecţiile româneşti.

Mărcile poştale din emisiunea „Fiare de călcat (II)” sunt ilustrate cu exemplare din perioade diferite produse în Belgia, Birmania (Uniunea Myanmar), Italia şi Elveţia.

 

O varietate de modele în funcţie de mecanismul de funcţionare şi de utilizare

Cunoscând o varietate de modele în funcţie de mecanismul de funcţionare sau de utilizarea acestora (pentru uz industrial, casnic, general ori pentru voiaj), fiarele de călcat au suferit de-a lungul timpului o serie de transformări de la fiarele de călcat care utilizau cărbuni, până la cele electrice şi cele cu aburi.

Cum gusturile, obiceiurile de consum şi necesităţile consumatorilor au evoluat în timp, şi formele fiarelor de călcat au fost modificate, de la cele care imitau păsări, animale sau nave, până la forme estetice moderne, care pun accentul pe uşurinţa utilizării, pe consumul de energie electrică şi pe fiabilitate.

 

Tirajul total al emisiunii este de 2.758.000 timbre

Mărcile poştale, machetate de Ioan Chirescu, sunt tipărite în sistem offset în patru culori pe hârtie cromo-gumată şi sunt paginate în coli de 28 de timbre, şi minicoli de opt timbre plus vinietă.

Tirajul total al emisiunii este de 2.758.000 timbre (din care 2.646.700 în coli de 28 de timbre, şi 100.800 în minicoli de opt timbre plus vinietă).

Acestora li se adaugă 7.800 de coliţe nedantelate şi 3.500 de produse filatelice speciale.

Au fost realizate un plic de corespondenţă format DL având imprimat timbrul emisiunii cu valoarea de 1 leu, 900 de seturi FDC (două plicuri) din care 400 de seturi echipate cu timbrele emisiunii numerotate cu negru şi obliterate cu ştampila “prima zi”, şi 500 seturi speciale echipate cu timbrele emisiunii având ataşate viniete tematice numerotate cu roşu şi obliterate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Fiare de călcat (II) - Colecţii româneşti”.
 Vizualizări articol: 770 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Fiare de călcat (II) - Colecţii româneşti”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei