Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 iul 2011 - Anul XVI, nr. 167 (4765)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Semnal

Revista „Cu şi despre seniori”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Revista „Cu şi despre seniori”, Nr. 1 (24)/2011, publicaţie periodică editată de Societatea Doamnelor Bucovinene, care îşi îmbie cititorii prin imaginea de pe copertă să păşească în sânul naturii, reproducând totodată un îndemn al lui R.W. Emerson („Nu pierde niciodată ocazia de a vedea ceva frumos, căci frumuseţea este autograful lui Dumnezeu - poteca sa de taină. Caut-o în fiecare chip, în peticul de cer albastru, în fiecare floare...”), reuneşte texte  care relevă gândurile, trăirile şi preocupările câtorva reprezentanţi ai vârstei a treia.

 

„Populaţia vârstnică a României înregistrează o creştere rapidă şi constantă cu consecinţe socio-economice în defavoarea acesteia”

Dacă Vasile Palaghiu, redactorul coordonator al revistei, ne atrage atenţia, pe de o parte, asupra faptului că „populaţia vârstnică a României înregistrează o creştere rapidă şi constantă cu consecinţe socio-economice în defavoarea acesteia”, iar pe de altă parte, cotrobăind în cufărul cu amintiri, reconstituie scene din viaţa rurală de odinioară („Răzbunarea vacii”, „Supliciul cotelor şi zădărnicia muncii de-a vară”) şi mai adaugă încă o filă la istoria Gării Burdujeni (autorul este preşedintele Asociaţiei Pensionarilor CFR - Filiala Suceava), artistul septuagenar Radu Bercea publică o pagină din jurnalul călătoriei sale în Brazilia („Din Humor la Curitiba”).            

Prof. Casian Lucaşciuc povesteşte o stranie întâmplare de dedublare fizică, iar Antoaneta Lucaşciuc spicuieşte din însemnările lui Simion Florea Marian, despre sărbătoarea de Sânziene de la Suceava, şi circumscrie într-un medalion istoria Muzeului Apelor „Mihai Băncescu” din Fălticeni.

Recursul la istorie aduce în atenţie „Cartea românească de învăţătură din pravilele împărăteşti şi de la giudeţe”, apărută la Iaşi în anul 1646, dar şi „Coroana reginei Maria, simbol al României reîntregite”.

 

Poveţe „Pentru suflet, inimă şi minte...”

O revistă care, după o „Nostalgie” versificată a Minodorei Govici din Suceava („Aş vrea să-ntorc anii înapoi / Să râd, să plâng şi să petrec cu voi...”) se închide prezentându-ne pe coperta IV câteva poveţe „Pentru suflet, inimă şi minte...”: „Ai grijă de gândurile tale, pentru că se vor transforma în vorbe! / Ai grijă de vorbele tale pentru că se vor transforma în fapte! / Ai grijă de faptele tale, pentru că se vor transforma în obiceiuri! / Ai grijă de obiceiurile tale, pentru că vor forma caracterul tău! / Ai grijă de caracterul tău, pentru că va fi destinul tău, va fi viaţa ta!”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Revista „Cu şi despre seniori”.
 Vizualizări articol: 579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Revista „Cu şi despre seniori”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei